X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Εγγύηση 5.000 ευρώ και ελεύθερη η 22χρονη παιδοκτόνος της Νέας Σμύρνης

Ελεύθερη αφέθηκε με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 5.000 ευρώ και περιοριστικούς όρους, η 22χρονη σπουδάστρια που κατηγορείται για παιδοκτονία. Της απαγορεύτηκε η έξοδος από την χώρα και έχει την υποχρέωση να εμφανίζεται δύο φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής της.

Η απολογία της σπουδάστριας έγινε σήμερα Παρασκευή από την κλινική όπου νοσηλεύεται και το υπόμνημα παραδώθηκε στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση. Κρίθηκε ελεύθερη προσωρινά, σύμφωνα με την γνώμη της δικαστικής λειτουργού και του αρμόδιου εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται, ότι η 22χρονη γυναίκα κατηγορείται ότι πέταξε το νεογέννητο μωρό της την περασμένη εβδομάδα, στον ακάλυπτο χώρο στην πολυκατοικία της οδού Πριγκιποννήσων στη Νέα Σμύρνη όπου διέμενε με την μητέρα της.

Ο συνήγορος της 22χρονης Αλέξανδρος Αλεξιάδης, μετά την απόφαση δήλωσε:

Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από την απόφαση της Δικαιοσύνης. Εκ του αποτελέσματος θεωρούμε ότι η υπερασπιστική γραμμή που ακολουθήσαμε έγινε αποδεκτή τόσο από τους δικαστικούς λειτουργούς όσο και από τους ειδικούς ιατρούς που ζήτησαν η 22χρονη να μεταφερθεί σε ειδική κλινική για ψυχολογική υποστήριξη.

Το αδίκημα, όπως περιγράφεται στον Ποινικό Κώδικα, αφορά τη μητέρα που με πρόθεση σκότωσε το παιδί της κατά τον τοκετό ή μετά τον τοκετό, αλλά ενώ εξακολουθούσε ακόμη διατάραξη του οργανισμού της από τον τοκετό και η κατηγορία της παιδοκτονίας τιμωρείται με κάθειρξη δέκα ετών.

Μεταξύ άλλων, η σπουδάστρια δήλωσε στην κατάθεση της:

Ποτέ δεν ήθελα να κάνω κακό στο παιδί μου. Ευελπιστούσα ότι θα μπορέσω να το μεγαλώσω. Λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετώπιζα όμως και επειδή δεν μπορούσα να βρω δουλειά όταν ήρθε η ώρα της γέννας αποφάσισα να το δώσω για υιοθεσία σε κάποιο νοσοκομείο. Δυστυχώς όμως, δεν πρόλαβα, σημείωσε σύμφωνα με πληροφορίες η 22χρονη κοπέλα στην απολογία της.

Σχετικά Άρθρα: