X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Ελεύθερος ο 54χρονος που τραυμάτισε το 8χρονο κοριτσάκι στις Θεσπιές

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 54χρονος άνδρας, που κατηγορείται για τον τραυματισμό της 8χρονης μικρούλας με σφαίρα στο κεφάλι την ώρα που έπαιζε στην αυλή του σπιτιού της, ανήμερα το Πάσχα στις Θεσπιές Βοιωτίας.

Μετά από την πολύωρη απολογία του και τις βαριές κατηγορίες που αντιμετωπίζει για κακουργηματική πράξη, όπως η πρόκληση μη σκοπούμενης βαριάς σωματικής βλάβης, κρίθηκε ότι δεν συντέχει κίνδυνος να διαφύγει στο εξωτερικό ή να επαναλάβει παρόμοια πράξη και αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την τακτική δικάσιμο.

Η ανακρίτρια Θηβών και ο εισαγγελέας, αποφάσισαν τους τρεις περιοριστιούς όρους που τέθηκαν στον κατηγορούμενο, να είναι απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, η παρουσία του δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και να μην επισκεφθεί ξανά τις Θεσπιές και το Λεοντάρι, δηλαδή την περιοχή όπου εξελίχτηκε η τραγωδία με την 8χρονη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 54χρονος ιδιοκτήτης πρατηρίου καυσίμων φέρεται να ζήτησε συγγνώμη και να εξέφρασε την αγωνία του για την εξέλιξη της υγείας του παιδιού, ενώ παράλληλα υποστήριξε ενώπιον της ανακριτού, πως δεν περίμενε ότι η σφαίρα θα τραυμάτιζε το κορίτσι. Επίσης, φέρεται να είπε ότι ήταν μεγάλη η απόσταση και παράλληλα υποστήριξε ότι υπάρχει έθιμο για πυροβολισμούς ανήμερα το Πάσχα.

Όσο για την μικρή Αλεξία, νοσηλεύεται ακόμα διασωληνωμένη στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού στη Μονάδας Εντατικής Θεραπείας για 5η μέρα. Το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν αναφέρει τα παρακάτω:

«Η ασθενής διανύει το 4ο μετεγχειρητικό 24ωρο μετά από χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης βολίδας όπλου ενδοκρανιακά. Παραμένει διασωληνωμένη σε μηχανική υποστήριξη και βαθιά καταστολή για την αντιμετώπιση μετατραυματικού/ μετεγχειρητικού εγκεφαλικού οιδήματος. Η κατάσταση της ασθενούς είναι σταθερή, ωστόσο η μετεγχειρητική της πορεία εξακολουθεί να θεωρείται κρίσιμη για τα επόμενα 24ωρα».

Σχετικά Άρθρα: