X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Ελεύθερος και ο δεύτερος από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς

Αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος ο ένας από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που έφθασαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, κατόπιν απόφαση της Επιτροπής Ασύλου να κάνει δεκτό το αίτημα του.

Σύμφωνα με μετάδοση του ΣΚΑΙ, η απόφαση που είναι η δεύτερη κατά σειρά, για την χορήγηση ασύλου σε Τούρκο αξιωματικό αποτελεί εξέλιξη στην όλη υπόθεση, καθώς το ίδιο είχε συμβεί επίσης πριν από λίγους μήνες, όταν και τότε ανάλογη Επιτροπή Ασύλου είχε χορηγήσει άσυλο σε ένα από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, για τον οποίο όμως η διοίκηση άσκησε έφεση.

Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική Δικαιοσύνη, με απόφαση που επικυρώθηκε σε ανώτατο βαθμό από τον Άρειο Πάγο, έχει απορρίψει το αίτημα της Άγκυρας για έκδοση των 8 στρατιωτικών στην Τουρκία.

Πριν από μερικές ημέρες, με απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης αφέθηκε ελεύθερος ο Τούρκος συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου, Σουλεϊμάν Οζκαγνακτσί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τούρκος αξιωματικός διαμένει σε άγνωστη τοποθεσία, φρουρείται από αστυνομικές δυνάμεις και έχει την υποχρέωση καθημερινής εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα.

Σχετικά Άρθρα: