X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Καταιγίδες, χαλάζι, άνεμοι, κρύο

Μετά από τις πολύ ωραίες μέρες που απολαύσαμε με λιακάδες που ήταν σαν ένα μικρό καλοκαιράκι και αφού πετάξαμε τους αετούς την Καθαρά Δευτέρα, τώρα αλλάζει το σκηνικό και ο καιρός μας θυμίζει ότι ακόμα θα μας ταλαιπωρήσει, αλλά για λίγο.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, με το οποίο μας προειδοποιεί για τα την σταδιακή μεταβολή του καιρού, που θα είναι σφοδρές καταιγίδες, πτώση της θερμοκρασίας, θυελλώδεις άνεμοι και σφοδρές καταιγίδες.

Σε όλη τη χώρα, η αλλαγή θα ξεκινήσει από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 12 Μαρτίου και η πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί σταδιακά από τα βόρεια και δυτικά. Η θερμοκρασία θα κατέβει και οι άνεμοι θα αγγίξουν τα 9 μποφόρ στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά ο καιρός για την ερχόμενη εβδομάδα με χαρακτηριστικά:

1. Τις ισχυρές βροχές, τις καταιγίδες και τις χαλαζοπτώσεις που κατά τόπους θα συνοδεύονται και θα επηρεάσουν:

Την Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

Από τις πρωινές ώρες το Ιόνιο και βαθμιαία την υπόλοιπη δυτική Ελλάδα με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα και από τα βόρεια.

Από το μεσημέρι τη Θεσσαλία, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο και σταδιακά τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

Τις πρωινές ώρες την Αττική, την ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, μέχρι το μεσημέρι την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Κυκλάδες και μέχρι το απόγευμα την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

2. Τους πολύ θυελλώδεις ανέμους.

Η ένταση τους την Τρίτη 12 Μαρτίου 2019, θα φτάσει στα πελάγη τα 9 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης 13 Μαρτίου 2019.

3. Τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας κατά 10-12 βαθμών Κελσίου, που θα γίνει αισθητή αρχικά στα βόρεια.

Παγετός θα σημειωθεί τις βραδινές ώρες της Τρίτης και τις πρωινές και βραδινές ωρες της Τετάρτης 13Μαρτίου 2019, στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

4. Τις χιονοπτώσεις που θα είναι κατά τόπους πυκνές, από τις απογευματινές ώρες της Τρίτης 12Μαρτίου 2019, μέχρι και τις πρωινές ώρες της Τετάρτης στα ορεινά και ημιορεινά της Θεσσαλίας, της κεντρικής Στερεάς και πρόσκαιρα στα ορεινά της βορειοανατολικής Πελοποννήσου.

Σχετικά Άρθρα: