X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Ένα μήνα θα κλείσουν στις τουρκικές φυλακές οι 2 Έλληνες στρατιωτικοί

Ένα μήνα θα συμπληρώσουν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη, όπως προκύπτει μετά τις πληροφορίες, ότι θα τους δεχθεί ο δικαστής με τους συνηγόρους τους στις 30 Μαρτίου.

Στο ραντεβού που έχει οριστεί, θα εξετασθούν όλα τα δεδομένα για την σύλληψη και την προφυλάκιση τους. Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Κούκλατζης και ο Άγγελος Μητρετώδης συνελήφθησαν την 1η Μαρτίου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, στα πλαίσια ενημέρωσης πολιτικών συντακτών την Τετάρτη, αναφέρθηκε για την παραμονή των δύο στρατιωτικών σε μερικές εβδομάδες, τονίζοντας ότι η επιστροφή τους παραμένει πρώτο μέλημα της ελληνικής κυβέρνησης.

Στο πλαίσιο αυτό παίρνουμε όλες τις αναγκαίες διπλωματικές πρωτοβουλίες, προκειμένου να διασφαλίσουμε τη γρήγορη επιστροφή των δύο αξιωματικών στη χώρα μας τόνισε, προσθέτοντας ότι:

Αναμένουμε το κατηγορητήριο από τον εισαγγελέα. Το κατηγορητήριο θα πρέπει να αφορά αποκλειστικά και μόνο την είσοδο σε στρατιωτική απαγορευμένη περιοχή. Δεν μπορώ να προσδιορίσω συγκεκριμένο χρονικό διάστημα-δεν θα υπερβαίνει μερικές εβδομάδες- αλλά δουλεύουμε για να μην υπάρξει απευκταία εξέλιξη, σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Δημήτρης Αβραμόπουλος σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας EUobserver, αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στους δύο στρατιωτικούς λέγοντας:

Κανένα λογικό άτομο δεν θα ισχυριζόταν ότι κινδύνευσε η ασφάλεια της χώρας του επειδή δύο στρατιώτες έχασαν το δρόμο τους στα σύνορα και χαρακτήρισε την σύλληψη τους Περιττή κλιμάκωση που κινδυνεύει να τεθεί εκτός ορίων.

Από το υπουργείο Εξωτερικών, έχει σταλεί Έλληνας πραγματογνώμονας στην Τουρκία, προκειμένου να ελεγχθεί η γνησιότητα και η ειλικρίνεια της διενεργούμενης πραγματογνωμοσύνης στα τηλέφωνα των συλληφθέντων στρατιωτικών.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης, επισήμανε ότι σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, δεν έχει εντοπισθεί κάτι το επιλήψιμο από τους πραγματογνώμονες, που να παραπέμπει σε στρατιωτική κατασκοπεία.

Διεκδικούμε επιτάχυνση της διαδικασίας για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς» Ωστόσο, σημείωσε ότι κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει τον χρόνο απελευθέρωσης των δύο παιδιών, που κρατούνται για 14η ημέρα στις φυλακές Αδριανούπολης, συμπλήρωσε ο Φώτης Κουβέλης.

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 15 Μαρτίου 2018 13:13

Σχετικά Άρθρα: