X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Ξεκινούν σήμερα οι ενδιάμεσες εκπτώσεις – Ανοικτά καταστήματα Κυριακή

Σήμερα Πέμπτη 2 Μαΐου 2019, ξεκινά η περίοδος των ενδιάμεσων εκπτώσεων και θα λήξει την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019. Οι εκπτώσεις θα άρχιζαν από χθες, αλλά ξεκινούν σήμερα λόγω του ότι η πρωτομαγιά είναι πλέον υποχρεωτική αργία για τα καταστήματα.

Οι καταναλωτές κατά τη διενέργεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων, θα πρέπει να προσέχουν τις τιμές, γιατί επιβάλλεται η αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση και επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

Επίσης, τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την Κυριακή 5 Μαΐου 2019, με προτεινόμενο ωράριο από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών από τις 11:00΄ έως τις 18:00΄. Ο Σταύρος Καφούνης πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, δήλωσε σχετικά:

“Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις αποτελούν πλέον ένα παρωχημένο θεσμό, που δεν βοηθάει τη λειτουργία της αγοράς, παρ’ όλα αυτά οι επιχειρήσεις θα ανταποκριθούν στις ανάγκες των καταναλωτών, προσφέροντας αξιόπιστα προϊόντα σε πολύ χαμηλές τιμές”.

Σχετικά Άρθρα: