X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Επεισόδια σε καφετέρια Κολωνακίου με οπαδούς Ντιναμό Κιέβου και Ρώσους

Επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης λίγο μετά τις 4μμ. στην οδό Τσακάλωφ στο Κολωνάκι μεταξύ αλλοδαπών, που τα έκαναν γυαλιά καρφιά σε καφετέρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για Ουκρανούς και Ρώσους που συνεπλάκησαν μεταξύ τους λόγω ομάδων ή πολιτικών πεποιθήσεων.

Περίπου δέκα Ρώσοι, μπήκαν στην καφετέρια που βρισκόντουσαν πέντε οπαδοί της Ντιναμό Κιέβου και είχαν έρθει στην Αθήνα προκειμένου να παρακολουθήσουν τον αποψινό αγώνα με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Πηγές της αστυνομίας όμως, αναφέρουν ότι τα άτομα αυτά δεν έφεραν χαρακτηριστικά οπαδών ομάδων.

Μετά από έντονη λογομαχία, υπήρξε συμπλοκή μεταξύ των αλλοδαπών που πιάστηκαν στα χέρια και αφού προκάλεσαν ζημιές, μόλις αντελήφθησαν ότι είχε κληθεί η αστυνομία τράπηκαν σε φυγή.

Ισχυρές δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο και έγιναν προσαγωγές ατόμων στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Οι Ρουβίκωνες, σε ανάρτηση του στο Indymedia, είχαν κάνει ανάρτηση εν όψει της άφιξης των Ουκρανών μιλώντας για Ουκρανούς φασίστες του Δεξιού Τομέα και συμπληρώνοντας πως η παρουσία οργανωμένων οπαδών είναι πρόκληση για όλο τον αντιφασιστικό κόσμο, είτε έχει σχέση με τα γήπεδα είτε δεν περνάει ούτε από έξω.

Σχετικά Άρθρα: