X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Επεισόδια και ένταση σημειώθηκαν έξω από την Βουλή από διαδηλωτές

Μεγάλη ένταση και επεισόδια επικράτησαν έξω από το κτίριο της Βουλής δίπλα από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, μεταξύ των ΜΑΤ και των και μελών των Πρωτοβάθμιων Σωματείων.

Tο συλλαλητήριο που πραγματοποιούσαν, ήταν για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που θα τεθεί προς ψήφιση τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου και αφορά όχι μόνο τον τρόπο κήρυξης της απεργίας, αλλά και τους πλειστηριασμούς.

Ομοσπονδίες του Ιδιωτικού και του Δημόσιου τομέα και Σωματεία που συσπειρώνονται γύρω από το ΠΑΜΕ, πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην Ομόνοια και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν μέσω της Σταδίου στο Σύνταγμα.

Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να εισέλθουν στη Βουλή για να αναρτήσουν πανό, αλλά εμποδίστηκαν από διμοιρία των ΜΑΤ. Σε προσπάθεια να τους απωθήσουν, έγινε περιορισμένη χρήση χημικών.

Κάποια από τα συνθήματα των διαδηλωτών ήταν: Κάτω τα χέρια από την απεργία, χέρι δεν θα βάλετε στα σωματεία και όχι στα χαράτσια και τη φοροληστεία, να πληρώσει τώρα η πλουτοκρατία. Μεταξύ των άλλων, ήταν και η επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ και η επαναφορά των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Ηρεμία επικράτησε, μετά την αποχώρηση των διαδηλωτών σταδιακά από την λεωφόρο Αμαλίας.

Σχετικά Άρθρα: