X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Πούτιν με πρόσκληση για Ρωσία

Όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, πρόσκληση από τον Βλαντιμίρ Πούτιν δέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού στον Ρώσο πρόεδρο για να τον συγχαρεί για την νίκη του στις πρόσφατες εκλογές στη Ρωσία.

Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ο κ. Τσίπρας συνεχάρει τον Βλαντιμίρ Πούτιν και παράλληλα, οι δύο ηγέτες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για θέματα που αφορούν τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και ιδιαίτερα την Τουρκία.

Επιβεβαίωσαν επίσης την πρόθεση τους για προώθηση της Ελληνικής και Ρωσικής συνεργασίας, όπως εξέφρασαν και την ικανοποίηση τους για την αυξανόμενη συνεργασία στο εμπόριο και τους οικονομικούς φορείς.

Μεταξύ των δύο πολιτικών συζητήθηκε και η υπόθεση της δηλητηρίασης του Σεργκέι Σκριπάλ, όπως και της κόρης του στη Βρετανία.

Ρωσική ιστοσελίδα αναφέρεται στην επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν ως εξής:

Μετά από σχετικό αίτημα του Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος της Ρωσίας τον ενημέρωσε για την πρόσφατη τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Επίσης συζητήθηκαν επίκαιρα θέματα ευρωπαϊκής ασφάλειας αλλά και οι εξελίξεις στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, συμπληρώνοντας ότι:

Αναφέρθηκαν, επίσης, με ιδιαίτερη ικανοποίηση στην αυξανόμενη συνεργασία στο εμπόριο αλλά και οικονομικούς και ανθρωπιστικούς τομείς.

Η τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Ρώσου προέδρου και του πρωθυπουργού, έχει επιβεβαιωθεί και από την Ελληνική πλευρά.

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 22 Μαρτίου 2018 21:42

Σχετικά Άρθρα: