X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Επίθεση αντιεξουσιαστών σε αστυνομικούς στο Εφετείο – Βίντεο

Επίθεση με κράνη και γροθιές δέχθηκαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, από ομάδα 50 αντιεξουσιαστών το μεσημέρι της Δευτέρας στις 12.45μμ στο Εφετείο Αθηνών, από την οποία τραυματίσθηκαν τρεις αστυνομικοί και διακομίσθηκαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Το περιστατικό συνέβη σε κτίριο επί της οδού Δέγκλερη, όπου διεξαγόταν δίκη με κατηγορούμενους αντιεξουσιαστές, για επεισόδια αναρχικών που είχε γίνει το 2012. Αξιοσημείωτο είναι, πως δόθηκε εντολή να μη γίνει σύλληψη ή προσαγωγή. «Θα ήταν καλύτερο να μη γίνει καμία προσαγωγή ή σύλληψη για να κατευναστούν τα πνεύματα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εντεταλμένος αστυνομικός στους συναδέλφους του.

Οι δύο αστυνομικοί που ήταν μάρτυρες στην δίκη, κατέθεσαν όσα γνώριζαν για την υπόθεση των αντιεξουσιαστών, αλλά μετά το τέλος των καταθέσεων τους δέχθηκαν φραστικές επιθέσεις εντός της αίθουσας από αντεξουσιαστές και κατόπιν τους ακολούθησαν όταν αποχωρούσαν από το δικαστικό μέγαρο. Συγκεκριμένα, ένας από τους αναρχικούς, απείλησε αστυνομικό ότι θα τον σφάξει και τότε οξύνθηκαν περισσότερο τα πνεύματα.

Εξω απο το κτίριο, οι αναρχικοί επιτέθηκαν στους αστυνομικούς τραυματίζοντας τρεις από αυτούς, προτού προλάβουν να επέμβουν οι άντρες της διμοιρίας των ΥΜΕΤ που βρισκόντουσαν στο σημείο και χάρη στην παρέμβαση της αργότερα, οι αντιεξουσιαστές αποχώρησαν.

«Μας είπαν φασίστες, μας είπαν ρουφιάνους και πολλά άλλα που λέγονται στην κάμερα, ενώ ένα συνάδελφο απείλησαν ότι θα τον σφάξουν. Δεχόμασταν απανωτές επιθέσεις… για καλή μας τύχη, υπήρχε μια διμοιρία της ΥΜΕΤ που μπήκαν μπροστά, και απώθησαν τα άτομα» ανέφερε χαρακτηριστικά ένας από τους αστυνομικούς που βρισκόταν στο σημείο.

O Δημήτρης Τσιόδρας εκπροσώπου Τύπου του Ποταμιού, έκανε ανάρτηση στο Twitter για την επίθεση:



Σχετικά Άρθρα: