X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Τουρκία: Ερντογάν – ανταλλαγή των 2 Ελλήνων με τους 8 Τούρκους

Παρόλο που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άλλαξε στάση και παρά τις τελευταίες του δηλώσεις για την κυριαρχία της Τουρκίας στο Αιγαίο, τώρα δηλώνει ότι επιθυμεί ειρηνικές σχέσεις με την Ελλάδα.

Δεν παραλείπει όμως για άλλη μία φορά να θέσει θέμα ανταλλαγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που βρίσκονται φυλακισμένοι στην Αδριανούπολη, με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που κατέφυγαν στην Ελλάδα μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Παράλληλα, συνεχίζει να ισχυρίζεται ότι Τούρκοι κομάντος κατέβασαν την ελληνική σημαία από την βραχονησίδα Μικρός Ανθρωποφάς, κάτι το οποίο διαψεύστηκε από την ελληνική κυβέρνηση.

Σε συνέντευξη του εφ’ όλης της ύλης που μεταδόθηκε απευθείας και ταυτόχρονα από όλα τα τηλεοπτικά τουρκικά δίκτυα ενόψει των πρόωρων εκλογών της Τουρκίας, ο Ερντογάν δήλωσε χαρακτηριστικά:

Εμείς στην Τουρκία, δεν επιθυμούμε να ανέβει το θερμόμετρο στο Αιγαίο. Δεν προσπαθούμε να κάνουμε κάτι τέτοιο. Βλέπουμε την Ελλάδα σαν γείτονά μας. Ακόμα και αν υπάρχουν ορισμένα προβλήματα, εμείς θέλουμε να τα ξεπεράσουμε. Να καθίσουμε στο τραπέζι και να τα αφήσουμε πίσω, σημείωσε ο Ερντογάν.

Πρόκειται για τη θάλασσα και τον αέρα. Αεροπλάνα και πλοία να περνάνε ελεύθερα. Γιατί να επισκιάζουμε και να κηλιδώνουμε την ειρήνη? Χρειαζόμαστε ειρήνη στον κόσμο. Πόσο μάλλον που η ειρήνη μας με την Ελλάδα δεν μοιάζει με καμία άλλη, είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Σχετικά Άρθρα: