X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Ερντογάν: Θα διασφαλίσω τα συμφέροντα Τουρκίας σε Αιγαίο, Θράκη, Κύπρο

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προσπαθεί να κεντρίσει το πατριωτικό αίσθημα των ψηφοφόρων και υψώνει τους τόνους ενάντια στην Ελλάδα και την Κύπρο, ενόψει των πρόωρων εκλογών που έχουν ανακοινωθεί για τις 24 Ιουνίου.

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος του ο σουλτάνος, έστειλε το μήνυμα ότι:

Από την Κύπρο μέχρι το Αιγαίο και από την Μαύρη Θάλασσα μέχρι τη Θράκη και παντού θα φέρουμε εις πέρας πολιτικές που θα εξυπηρετούν τα συμφέροντα της χώρας μας και του λαού μας, σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ερντογάν, ανέφερε επίσης ότι η προεκλογική εκστρατεία του κόμματος του, θα ξεκινήσει από τη Σμύρνη που είναι το προπύργιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ το Σάββατο θα προηγηθεί επαρχιακό συνέδριο των γυναικών του κόμματος στην Κωνσταντινούπολη.

Σχετικά με την προσχώρηση 15 βουλευτών του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) στο Καλό Κόμμα (IYI Parti), ο Τούρκος πρόεδρος αναρωτήθηκε αν αυτή την κίνηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου θα την κάνουν αποδεκτή από το Καλό Κόμμα.

Ο Τούρκος πρόεδρος, παρατήρησε όπως σημείωσε, ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα περίεργο σενάριο. Ας δούμε πώς θα εξελιχθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας, χωρίς ωστόσο να κάνει αναφορά στο όνομα του τέως Τούρκου προέδρου, Αμπντουλάχ Γκιουλ.

Επίσης, διερωτήθηκε γιατί ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου αναζητεί υποψήφιο δεξιά και αριστερά και τον κάλεσε να υποβάλει αμέσως εκείνος υποψηφιότητα για την προεδρία.

Σχετικά Άρθρα: