X
    Κατηγορίες: Κόσμος

Ο Ερντογάν προανήγγειλε επιστράτευση και μίλησε για θερμό καλοκαίρι

Σε ομιλίες του στις πόλεις της Τουρκίας Οσμανίγια και Καχραμάνμαρα, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε για επιστράτευση, καλώντας τους μάχιμους πολίτες της χώρας του να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Μίλησε επίσης και για ένα θερμό καλοκαίρι, λόγω των εξελίξεων των στρατιωτικών επιχειρήσεων στο Αφρίν της Συρίας, επευφημούμενος από το παρευρισκόμενο πλήθος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα τουρκικά ΜΜΕ, ο Ερντογάν δήλωσε: Ας είμαστε όλοι σε ετοιμότητα, αν και η ανάγκη δεν είναι άμεση, συμπληρώνοντας ότι αυτός θα πάρει πρώτος το όπλο στα χέρια του και ότι θα έχουνε ένα θερμό καλοκαίρι, μπροστά στο κοινό που τον χειροκροτούσε.

Μετά τα λεγόμενα του, δεκάδες χιλιάδες Τούρκοι αναζητούσαν τα φύλλα πορείας τους και πληροφορίες για τον τόπο που θα πρέπει να παρουσιαστούν, με αποτέλεσμα να πέσει η ιστοσελίδα του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

Ας σημειωθεί, ότι όλα αυτά γίνονται μόλις λίγα 24ωρα από το αυστηρό μήνυμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον Ερντογάν και την Τουρκία εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στην Ελλάδα και την Κύπρο, μετά τα τελευταία γεγονότα που συνέβησαν στο Αιγαίο και την ΑΟΖ της Κύπρου.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, οπαδοί του ανέβασαν στο βήμα ένα μικρό κοριτσάκι που ήταν ντυμένο με στολή καταδρομέα και ο σουλτάνος το κράτησε από το χέρι. Το παιδί έκλαιγε τρομαγμένο και ο Ερντογάν μέσα σε παραλήρημα είπε: Κοιτάξτε αυτό το μικρό κορίτσι, είναι έτοιμο να μαρτυρήσει και να ταφεί με την σημαία που έχει στην τσέπη της.

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στην ομιλία του και στο παρελθόν της Τουρκίας, λέγοντας ότι δεν γεννηθήκαμε 780 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα (σσ σημερινή έκταση της Τουρκίας) από τα 18 εκατομμύρια τετρ. χιλιόμετρα συμπληρώνοντας με νόημα που φτάσαμε

Σχετικά Άρθρα: