X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Τουρκία: Παραλήρημα Ερντογάν – Οι Έλληνες στρατιώτες έκαψαν την Σμύρνη

Μέσα σε καινούργιο παραλήρημα και με νέες προκλήσεις, βρέθηκε εχθές Σάββατο ο σουλτάνος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο πλαίσιο περιοδείας του, για τις πρόωρες εκλογές που κήρυξε στην Τουρκία. Αυτή τη φορά, δήλωσε ότι οι Έλληνες στρατιώτες έκαψαν την Σμύρνη.

Στα πλαίσια παράκρουσης, μιλώντας στο Εμπορικό Επιμελητήριο ο πρόεδρος της Τουρκίας τόνισε:

Δουλεύουμε για την Τουρκία. Η άνοδος της εμπορικής ζωής της Σμύρνης είναι μια ένδειξη για την εμπορική δύναμη της Τουρκίας. Η Σμύρνη κάηκε από Έλληνες στρατιώτες την ώρα που υποχωρούσαν, σημείωσε.

Τα πιο μεγάλα χτυπήματα τα έχουν κάνει αυτοί που θεωρούν τον εαυτό τους πολιτισμένο σε αυτή την γεωγραφική περιοχή, Μην κοιτάτε που λένε ότι το έκαναν οι Τούρκοι, συμπλήρωσε ο Ερντογάν, με υπαινιγμό για τον πολιτισμό της Ελλάδας.

Βέβαια, η μεγάλη έκπληξη που έκανε στους υποστηρικτές του που είχαν συγκεντρωθεί για την ομιλία του ήταν αυτή που κάλεσε τον τραγουδιστή Ιμπραχίμ Τατλισές στη σκηνή και τραγούδησαν μαζί το γνωστό παραδοσιακό τουρκικό τραγούδι Yaylalar που σημαίνει οροπέδιο. Σημειώνεται ότι ο Τατλισές θα είναι υποψήφιος με το κόμμα του Ερντογάν στη Σμύρνη στις πρόωρες εκλογές στην Τουρκία.

Στο τέλος, δεν παρέλειψε να κατηγορήσει τον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, λέγοντας ότι είναι πραξικοπηματίας. Κάηκες Κεμάλ, κάηκες! Σε όλες τις τηλεοράσεις υπάρχουν καταγραφές. Κύριε Κεμάλ, δεν είσαι πολέμιος του πραξικοπήματος, είσαι εσύ πραξικοπηματίας, συμπλήρωσε τελειώνοντας την ομιλία του ο σουλτάνος.

Σχετικά Άρθρα: