X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Εύβοια: Ηλικιωμένος πέθανε επειδή το ΕΚΑΒ άργησε να φτάσει λόγω πάγου

Τραγωδία σημειώθηκε σήμερα στους Στρόπωνες της Εύβοιας λίγο μετά τη Στενή, όταν ένας ηλικιωμένος άνδρας 72 χρόνων, έχασε τη ζωή του επειδή το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ δεν μπορούσε να προσεγγίσει το χωριό λόγω κακοκαιρίας και πάγου.

Ο 72χρονος είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδια το βράδυ της Τρίτης γύρω στις 23:00 και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες της οικογένειας του και όσων βρισκόντουσαν εκεί, δεν μπόρεσε να διακομιστεί σε νοσοκομείο για νοσηλεία.

Αρχικά, έγινε προσπάθεια από το ΕΚΑΒ να στείλει ασθενοφόρο, κάτι όμως που ήταν αδύνατο λόγω των καιρικών συνθηκών. Αργότερα, είχε στηθεί επιχείρηση για να σταλεί ελικόπτερο για τη διακομιδή του ηλικιωμένου, αλλά δεν πρόλαβαν γιατί ο 72χρονος εξέπνευσε πριν ξεκινήσει το ελικόπτερο.

Στην συνέχεια επιχειρήθηκε να σταλεί ελικόπτερο, όμως ο ηλικιωμένος κατέληξε προτού ολοκληρωθούν οι προετοιμασίες και ο 72χρονος κατέληξε στις 2 τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Ο δρόμος στους Στρόπωνες, άνοιξε από τα τρακτέρ σήμερα το πρωί. Η πυροσβεστική υπηρεσία, έχει μεταφέρει σε ασφαλή σημεία οκτώ άτομα που εγκλωβίστηκαν λόγω της κακοκαιρίας αυτές τις μέρες και έχει μεταφέρει 17 ασθενείς σε νοσοκομεία.

Σχετικά Άρθρα: