X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Σύλληψη 2 Γερμανών δημοσιογράφων σε απαγορευμένη περιοχή στον Έβρο

Συνελήφθησαν δύο Γερμανοί δημοσιογράφοι το μεσημέρι της Παρασκευής στις 3.30 σε απαγορευμένη περιοχή του Έβρου και συγκεκριμένα σε στρατιωτική περιοχή του χωριού Πραγγί Διδυμοτείχου.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για μία γυναίκα ηλικίας 33 ετών και για ένα άνδρα 31 ετών, οι οποίοι κρατούνται στο Αστυνομικό Τμήμα του Διδυμοτείχου και σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα Σάββατο θα πάνε στον εισαγγελέα της Ορεστιάδας.

Οι δύο δημοσιογράφοι εντοπίστηκαν να κινούνται σε περιοχή που απαιτείται ειδική άδεια από τη XVI Μεραρχία Πεζικού, όπως μεταδίδει η τοπική ιστοσελίδα Evros-news.gr. Οι Γερμανοί είπαν ότι βρέθηκαν στον Έβρο για ρεπορτάζ που αφορά τους παράνομους μετανάστες που επιστρέφουν από τη Γερμανία στις πατρίδες τους κρυφά, μέσω του ποταμού Έβρου.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκαν, εργάζονται και οι δύο για το γερμανικό κανάλι ARD. Υπήρξαν τηλεφωνήματα από την Γερμανική πρεσβεία και το ARD στις τοπικές αρχές, ώστε να έχουν ενημέρωση για το αδίκημα στο οποίο υπέπεσαν οι δύο δημοσιογράφοι και να πληροφορηθούν, ποια ακριβώς είναι η κατηγορία που τους βαρύνει.

Σχετικά Άρθρα: