X
    Κατηγορίες: Κόσμος

Έκανε φτερά το δέντρο που φύτεψαν στο Λευκό Οίκο Τραμπ και Μακρόν

Ως ένδειξη φιλίας των δύο χωρών, ο Γάλος πρωθυπουργός Εμανουέλ Μακρόν, πήγε στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σαν δώρο ένα δέντρο, κατά την επίσκεψη του στην Ουάσινγκτον.

Το δέντρο είναι μία βελανιδιά και προέρχεται από την περιοχή που έγινε η μάχη του Belleau Wood κατά την διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, όπου 9.000 Αμερικανοί πεζοναύτες έχασαν τη ζωή τους στη μάχη. Η βελανιδιά, όπως ο ίδιος ανέφερε, θα ήταν υπενθύμιση των ισχυρών δεσμών που συνδέουν τις Ηνωμένες Πολιτείες με την Γαλλία.

Οι δύο ηγέτες μαζί με τις συζύγους τους, κρατώντας φτυάρια στα χέρια φύτεψαν το δέντρο, το οποίο πήγε μαζί του ως δώρο ο Γάλλος πρόεδρος στην επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον και οι φωτογραφίες από το στιγμιότυπο έκαναν το γύρο του διαδικτύου και όλου του κόσμου.

Φωτογράφος όμως που επισκέφθηκε το σημείο που είχαν φυτέψει την βελανιδιά και μόλις λίγες ημέρες μετά, το μόνο που αντίκρυσε ήταν το σκαμμένο γρασίδι και το δέντρο είχε κάνει φτερά.

Επίσημα δεν έχει δοθεί κάποια εξήγηση για την εξαφάνιση του δέντρου, αλλά είναι γνωστό ότι στην Αμερική τα φυτά που εισάγονται και προορίζονται για καλλιέργεια, θα πρέπει να έχουν πιστοποιητικό φυτοϋγεινομικού ελέγχου, προτού εισέλθουν στις ΗΠΑ.

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 14 Οκτωβρίου 2018 01:52

Σχετικά Άρθρα: