X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Εξαρθρώθηκε ακροδεξιά οργάνωση με επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής

Άλλη μία επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας με την εξάρθρωση της εγκληματικής ακροδεξιάς οργάνωσης Κόμπακ 18, που είχε προβεί σε σειρά επιθέσεων στην Αττική αλλά και στην επαρχία. Οι επιθέσεις γινόντουσαν σε στέκια μεταναστών και αντιεξουσιαστών.

Τα μέλη της οργάνωσης σύμφωνα με πληροφορίες, κατηγορούνται για πάνω από 30 επιθέσεις σε αντιεξουσιαστικά στέκια και σε καταλήψεις του αντιεξουσιαστικού χώρου ενώ η δράση τους φτάνει μέχρι και τη Θεσσαλονίκη όπου στο παρελθόν είχαν επιτεθεί σε βάρος της κατάληψης Libertatia που πρόσφατα άγνωστοι την πυρπόλησαν.

Η συντονισμένη επιχείρηση είναι σε εξέλιξη από το πρωί σήμερα Τρίτη και οι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας δήλωσαν ότι οι έξι προσαγωγές που έγιναν, θα μετατραπούν σε συλλήψεις και εκφράζουν την βεβαιότητα ότι θα ακολουθήσουν και άλλες στη συνέχεια των ερευνών. Μεταξύ των ατόμων που έχουν συλληφθεί, είναι και οι δύο αρχηγοί της εγκληματικής οργάνωσης.

Ανάμεσα στα στέκια στα οποία έχουν επιτεθεί ήταν η Ζαΐμη, η Στρούγκα, η Αντίπνοια, καθώς επίσης και το αναρχικό στέκι Αγρός στα Νέα Λιόσια. Ταυτόχρονα, επιχειρήσεις της αντιτρομοκρατικής, έγιναν σε Βάρη, Μενίδι και Νέα Σμύρνη.

Μετά από κατ’ οίκον έρευνες κυρίως στην Αττική οι οποίες είναι σε εξέλιξη, βρέθηκαν εμπρηστικοί μηχανισμοί και εκρηκτικές ύλες.

Η οργάνωση είχε πραγματοποιήσει περισσότερες από είκοσι επιθέσεις τους τελευταίους μήνες, για τις οποίες είχε αναλάβει και την ευθύνη μέσω ιστοσελίδων του ακροδεξιού χώρου. Μία από αυτές, είναι και η επίθεση στο στέκι Φαβέλα στον Πειραιά το περασμένο καλοκαίρι.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους δράστες φέρεται να έχει αναγνωριστεί και από την δικηγόρο της οικογένειας του Παύλου Φύσσα, την οποία είχαν τραυματίσει οι εισβολείς.

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 6 Μαρτίου 2018 13:09

Σχετικά Άρθρα: