X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Εξάρχεια: Επίθεση κουκουλοφόρων στο γραφείο του Βαρβιτσιώτη – Βίντεο

Επίθεση στο γραφείο του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας που βρίσκεται στην οδό Γενναδείου 3 στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποίησαν κουκουλοφόροι εχθές Πέμπτη κατά τις 7.30 το απόγευμα.

Οι άγνωστοι κουκουλοφόροι προκάλεσαν ζημιές στο χώρο, έγραψαν με σπρέι τη λέξη αλληλεγγύη στον τοίχο και πέταξαν φέιγ βολάν υπέρ του τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα. Πρόκειται για μέλη του αντιεξουσιαστικού κινήματος, που προχώρησαν σε αυτή την ενέργεια σε ένδειξη συμπαράστασης στον κρατούμενο Κουφοντίνα που βρίσκεται σε απεργία πείνας.

Στον ίδιο όροφο το κτιρίου που βρίσκεται το γραφείο του βουλευτή στεγάζεται και ο Οικοδομικός Προμηθευτικός Συνεταιρισμός Ελλήνων δικαστών και εισαγγελέων Αθήνας, όπου οι κουκουλοφόροι εισέβαλαν και έγραψαν σύνθημα που δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν μετά τον εκφοβιστικό πυροβολισμό του αστυνομικού.

Η Ελληνική Αστυνομία, αναφέρει ότι στόχος των κουκουλοφόρων ήταν πιθανότατα ο δικαστικός συνεταιρισμός και και ενδεχομένως συνδυαστικά, ήταν και το γραφείο του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Οι κουκουλοφόροι αποχώρησαν, μετά από πυροβολισμό στον αέρα του φρουρού του βουλευτή. Γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία προσαγωγή.

Οι αντιεξουσιαστές ανάρτησαν το παρακάτω κείμενο σχετικά με την επίθεση, στην ιστοσελίδα indymedia:

Πυροβολισμοί σε ευθεία βολή σε συντρόφους που επιχειρούσαν επίθεση στο πολιτικό γραφείο του πρώην υπουργού ναυτιλίας Μ. Βαρδιτσιώτη και στα γραφεία του οικοδομικού συνεταιρισμού εισαγγελέων και δικαστών στην οδό Γενναδίου από τον ένοπλο μπράβο του Μ. Βαρβιτσιώτη.

Επιχειρήθηκε ο εγκλωβισμός των συντρόφων μέσα στο κτήριο με κατέβασμα των μεταλλικών ρολών.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε ένδειξη αλληλεγγύης στο Δ. Κουφοντίνα που βρίσκεται σε απεργία πείνας από 30/5 διεκδικώντας χορήγηση άδειας που πραξικοπιματικά του αρνούνται και τη κατάργηση του εισαγγελικού βέτο.

Θα ακολουθήσει κείμενο.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΗ ΣΤΟΝ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 8 Ιουνίου 2018 10:16

Σχετικά Άρθρα: