X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Φορολογικές δηλώσεις 2018: Παράταση έως τις 26 Ιουλίου

Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες υπέγραψε απόφαση με την οποία δίνεται παράταση για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων του έτους 2018, έως τις 26 Ιουλίου 2018.

Ανεξάρτητα με την απόφαση αυτή όμως, δεν αλλάζουν οι ημερομηνίες πληρωμής του φόρου εισοδήματος και έτσι θα πρέπει η πρώτη δόση να πληρωθεί έως το τέλος Ιουλίου, ενώ η δεύτερη δόση έως το τέλος Σεπτεμβρίου και η τρίτη έως το τέλος Νοεμβρίου.

Για τα φυσικά πρόσωπα, δεν προβλέπεται καμία αλλαγή στις δόσεις καταβολής του φόρου εισοδήματος, ενώ για τα νομικά πρόσωπα ο αριθμός των δόσεων θα είναι πέντε αντί για έξι.

Ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Κωνσταντίνος Κόλλιας, είχε προαναγγείλει την παράταση μέσα από ανάρτησή του στο προσωπικό του facebook αναφέροντας ότι: Υπογράφηκε η απόφαση της παράτασης της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως τις 26 Ιουλίου. Αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση. Για να ηρεμήσουμε όλοι!

Τα προβλήματα που έχουν εμφανιστεί στην πορεία υποβολής των δηλώσεων όπως ζητήματα με φιλοξενούμενους φορολογούμενους και υπερφόρτωση του συστήματος και τις βεβαιώσεις των συνταξιούχων δημοσίου, έκριναν απαραίτητη την παράταση στην προθεσμία των φορολογικών δηλώσεων για το 2018.

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 26 Ιουνίου 2018 16:08

Σχετικά Άρθρα: