X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Φορολογικές δηλώσεις 2018: Άνοιξε το TAXIS για την υποβολή δηλώσεων

Άνοιξε το απόγευμα της Πέμπτης η ηλεκτρονική εφαρμογή του Taxinet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων (Ε1, Ε2, Ε3) για τα εισοδήματα του 2017.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μόνο μέσα στην πρώτη ώρα από την ανακοίνωση του ανοίγματος, υπεβαλαν ήδη την φορολογική τους αίτηση 120 άτομα, ενώ άλλοι 4.800 μπήκαν στο σύστημα με τους κωδικούς τους και ξεκίνησαν τη διαδικασία.

Την Τρίτη δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το νέο έντυπο Ε1, με αλλαγές σε σχέση με πέρυσι, κυρίως στην συμπλήρωση των δαπανών για το αφορολόγητο, τα εισοδήματα από τις μισθώσεις Airbnb και τους φιλοξενούμενους.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δώσουν οι φορολογούμενοι, στους κωδικούς 007-008 που περιλαμβάνονται στο νέο έντυπο Ε1, που θα πρέπει να δηλώσουν αν φιλοξενούν στην κατοικία τους πρόσωπα που είναι υπόχρεα σε φορολογική δήλωση, εκτός εκείνων που δηλώνονται στον πίνακα 8. Όπως εξαρτώμενα μέλη του φορολογουμένου (παιδιά, γονείς, παππούδες, ανήλικοι συγγενείς μέχρι τον τρίτο βαθμό, άγαμοι ή χήροι ή διαζευγμένοι αδελφοί και αδελφές, με αναπηρία 67% και άνω.

Στην εφαρμογή, πρόσβαση έχουν οι φορολογούμενοι μέσα από την ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων aade.gr. Εν συνεχεία, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τους προσωπικούς τους κωδικούς για να προχωρήσουν μέσω της εφαρμογής.

Όσοι φιλοξενούν στο σπίτι τους ενήλικες που δεν είναι εξαρτώμενα μέλη, θα πρέπει να δηλώσουν το ΑΦΜ τους και του μήνες φιλοξενίας. Με αυτόν τον τρόπο η Εφορία θα μπορεί να εντοπίζει περιπτώσεις ψεύτικης φιλοξενίας.

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 20 Απριλίου 2018 08:14

Σχετικά Άρθρα: