X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Φωτογραφίες-στοιχεία από 5 διαρρήκτες οικιών διαφόρων περιοχών Αττικής

Κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, δίνονται στη δημοσιότητα φωτογραφίες και στοιχεία πέντε ατόμων που ήταν μέλη εγκληματικής οργάνωσης και διέπρατταν συστηματικά διαρρήξεις και κλοπές από οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Η σπείρα συνελήφθη στις 13 Ιουνίου 2018, μετά από οργανωμένη επιχείρηση σε διάφορες περιοχές του κέντρου των Αθηνών, πέντε 5 μέλη της σπείρας, εκ των οποίων τέσσερις 4 αλλοδαποί και ένας 1 ημεδαπός ηλικίας από 17 έως 31 ετών. Ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται 3 επιπλέον μέλη, εκ των οποίων 2 αλλοδαποί και 1 ημεδαπός.

Τα μέλη της σπείρας αρχικά μετέβαιναν με τα επιχειρησιακά τους αυτοκίνητα, κυρίως τις απογευματινές και τις βραδινές ώρες, στις προαναφερόμενες περιοχές και εντόπιζαν την οικία που την ονόμαζαν με τον κωδικό στόχο.

Στη συνέχεια παραβίαζαν τις πόρτες ή τα παράθυρα και εισερχόμενοι αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές. Οι δράστες μάλιστα ήταν ιδιαίτερα εκπαιδευμένοι και έμπειροι στην αναρρίχηση ορόφων πολυκατοικιών. Σε αρκετές περιπτώσεις αφαιρούσαν και τα κλειδιά των αυτοκινήτων των παθόντων, τα οποία χρησιμοποιούσαν κατά τη διαφυγή τους.

Για τη πραγματοποίηση των διαρρήξεων ήταν εξοπλισμένοι με τα κατάλληλα διαρρηκτικά εργαλεία (τροχό, κόφτες, σκύλα, κατσαβίδια κλπ), είδη ένδυσης για να αποκρύπτουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους (κουκούλες τύπου full face και περιλαίμια) και γάντια.

Από τις μέχρι τώρα έρευνες σε οικίες και οχήματα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών, κοσμημάτων, ρολογιών, γυαλιών ηλίου, κλειδιά αυτοκινήτων, τσάντες προσωπικά έγγραφα τρίτων προσώπων, διαρρηκτικά εργαλεία κλπ.

Σε οικία-καβάτζα του αρχηγού τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα κάνναβης βάρους δεκαοκτώ (18) κιλών και τρεις (3) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.

Βρέθηκαν επίσης και αποδόθηκαν στους παθόντες τρία (3) κλεμμένα αυτοκίνητα.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί εβδομήντα δύο (72) περιπτώσεις διαρρήξεων οικιών, σε διάφορες περιοχές της Αττικής με την αξία των αφαιρεθέντων να υπερβαίνει τις 400.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε κυρία ανάκριση.

Επώνυμο Dedolli όνομα Marjus, του Astir και της Gulleta, γεννήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου του 1987 στην Αλβανία.

Επώνυμο Vrushaj όνομα Gertian του Aleko και της Dallandyshe, γεννήθηκε 5 Μαίου του 1994 στην Αλβανία.

Επώνυμο Mahmutaj όνομα Panajot του Irfam και της Lindita , γεννήθηκε στις 25 Μαίου του 2001 στην Αλβανία.

Επώνυμο Haritzi ή Tahiri όνομα Radjon ή Endrit ή Hazbi του Bame ή Pellumb και της Fatbardha ή Mimoza , γεννήθηκε στις 22 Μαρτίου του 1984 στην Αλβανία.

Επώνυμο Γκικούλη όνομα Λάσκε του Χρηστάκη και της Βιολίτσα, γεννήθηκε στις 11 Ιουλίου του 1991 στην Αλβανία.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, χρονικής διάρκειας μέχρι την 19-12-2018, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων καθώς και στην διερεύνηση της συμμετοχής αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-9690800 της Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 21 Ιουνίου 2018 22:25

Σχετικά Άρθρα: