X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Φθιώτιδα: Εξαρθρώθηκε σπείρα με φυτείες δενδρυλλίων κάνναβης – Video

Από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, κατά τη διάρκεια πολύμηνης και εμπεριστατωμένης έρευνας, όπου χρησιμοποιήθηκαν ειδικές ανακριτικές τεχνικές, αξιοποιήθηκαν κατάλληλα στοιχεία, διακριβώθηκε η σύνθεση και ο τρόπος δράσης των μελών της και εντοπίστηκαν γεωγραφικά οι δυσπρόσιτες περιοχές, όπου τα μέλη της καλλιεργούσαν συστηματικά μεγάλο αριθμό δενδρυλλίων κάνναβης.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες 1η Αυγούστου 2019 το πρωί σε περιοχές της Φωκίδας και της Φθιώτιδας, συνελήφθησαντρεις 3 αλλοδαποί, ηλικίας 43, 39 και 26 ετών, καθώς και 3 ημεδαποί, ηλικίας 62, 55 και 46 ετών. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν 4 ακόμη μέλη της, εκ των οποίων τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 42, 36 και 31 ετών, καθώς και ένας 35χρονος ημεδαπός.

Συγκεκριμένα, χθες το πρωί εκριζώθηκαν συνολικά 208 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως και 1,5 μέτρων, από δύο φυτείες περιοχών του Αθανάσιου Διάκου και του Πανουργιά Φωκίδας. Όπως διαπιστώθηκε, οι φυτείες εκτείνονταν σε εκχερσωμένες και μη περιφραγμένες εκτάσεις, αποτελούμενη η πρώτη από 158 δενδρύλλια κάνναβης και η δεύτερη από 50 δενδρύλλια κάνναβης.

Τα μέλη της, τα οποία για τις μεταξύ τους συνεννοήσεις, χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένη φρασεολογία – κώδικα επικοινωνίας, είχαν διακριτούς ρόλους (διακίνησης, καλλιέργειας, μεταφοράς και απόκρυψης των ναρκωτικών), ενώ αποκόμιζαν σημαντικά οικονομικά οφέλη.

Υπολογίζεται ότι από τις προαναφερόμενες τρεις φυτείες, θα συγκομίζονταν τουλάχιστον (410) κιλά αποξηραμένης ακατέργαστης κάνναβης, με το παράνομο οικονομικό όφελος από την πώληση των ναρκωτικών, να προσδιορίζεται ότι θα υπερέβαινε το (1.000.000) ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της ευρείας κλίμακας επιχείρησης, διενεργήθηκαν νομότυπες έρευνες σε οικίες, αποθηκευτικούς χώρους (καβάτζες) και οχήματα των συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 6 κιλά και 329,6 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
  • 6 ζυγαριές ακριβείας,
  • πολεμικό τυφέκιο και 5 κυνηγετικά όπλα,
  • 3 φορητοί ασύρματοι,
  • 41 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, καθώς και
  • το συνολικό χρηματικό ποσό των 7.045 ευρώ, προερχόμενο από την διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Σχετικά Άρθρα: