X
    Κατηγορίες: Κόσμος

Γάμοι ομοφυλοφίλων και στην Αυστραλία

Περισσότεροι από 12 εκατομμύρια Αυστραλών, δηλαδή το 61%, ψήφισε υπέρ της νομιμοποίησης στους γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων. Η καμπάνια του ναι, κέρδισε σε όλη την Αυστραλία, με ποσοστά 64.9% στην Βικτώρια και 57.8% στο Νιου Σάουθ Γουέϊλς.

Αυτή η ψηφοφορία, είχε μεγαλύτερη προσέλευση από το δημοψήφισμα για το Brexit και από τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ. Ο πρωθυπουργός Μάλκομ Τάρνμπαλ, δεσμεύτηκε ότι θα αλλάξει την νομοθεσία μετά την ψηφοφορία. Μιλώντας σε συνέντευξη μετά το αποτέλεσμα, είπε ότι μίλησε η φωνή των πολιτών.

Είπε, ότι ρωτήσανε τους πολίτες και με την ψηφοφορία έδωσαν την απάντηση στο ερώτημα αν θέλουν να επιτραπεί ο γάμος μεταξύ των ανθρώπων του ιδίου φύλλου. Το αποτέλεσμα είναι αδιαμφισβήτητο και συντριπτικό. Ο λαός είναι αυτός που μας επέλεξε να είμαστε στο κοινοβούλιο και είναι υποχρέωση μας να εκφράζουμε την άποψη του και να γίνεται αυτό που είναι δίκαιο.

Μας έδωσαν το μήνυμα και το πήραμε. Ψηφίσανε ναι για δικαίωση, ναι για δέσμευση και ναι για την αγάπη. Το Κοινοβούλιο θα ψηφίσει τώρα μέχρι τον Δεκέμβριο, σχετικά με τη νέα και την παλιά νομοθεσία και για την άρση της απαγόρευσης.

Ωστόσο, πολλοί πολιτικοί έχουν ήδη πει ότι θα ψηφίσουν κατά της αλλαγής του νόμου ανεξάρτητα από την κοινή γνώμη γιατί δεν θέλουν να ισχύσει αυτός ο νόμος στην χώρα τους.

Ο Άλεξ Γκρίνουϊτς, ένας από τους επικεφαλείς της εκστρατείας για την ισότητα και υποστηρικτής του ναι, δήλωσε ότι οι κοινότητα των ομοφυλοφίλων έχει εργαστεί σκληρά για να φτάσουν σε αυτό το σημείο τους Αυστραλούς. Είπε επίσης ότι αυτή η απόφαση θα είναι μια ενωτική στιγμή για το έθνος τους και ότι θα περιλαμβάνει όλους τους ομοφυλοφιλικούς γάμους, με κανονικές διαδικασίες και κανόνες.

Αντίθετα, ο Λάϊλ Σέλτον που ήταν αντίθετος με την ψήφιση αυτού του νόμου για τον γάμο, δήλωσε ότι πρέπει να κάνουνε ότι μπορούνε για να μην υπάρξουν συνέπειες σε αυτήν την αλλαγή του νόμου. Να προφυλαχθούν από τους περιορισμούς στην ελευθερία του λόγου και την ελευθερία της θρησκείας.

Να υπερασπιστούνε τα δικαιώματα των γονέων και να προστατεύουμε τα παιδιά στην Αυστραλία από το να εκτίθενται σε ριζοσπαστικές σεξουαλικές παρεμβάσεις του LGBTI (λεσβίες, γκέϊ, μπαϊσέξουαλ, και τρανσέξουαλ) και στην εκπαίδευση των φύλων στα σχολεία.

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 11 Σεπτεμβρίου 2018 14:24

Σχετικά Άρθρα: