X
    Κατηγορίες: Κόσμος

ΕΚΤΑΚΤΟ: Τρομοκρατική επίθεση από αυτοκίνητο στη Γερμανία

Νέα τρομοκρατική επίθεση έγινε σήμερα Σάββατο απόγευμα στη Γερμανία και συγκεκριμένα στην πόλη Münster. Αυτοκίνητο έπεσε σε πλήθος ανθρώπων σε κεντρικό σημείο της πόλης και σύμφωνα με την γερμανική αστυνομία, υπάρχουν αρκετοί νεκροί και πάνω από 30 τραυματίες. Έχει συλληφθεί ένας ύποπτος που ανακρίνεται.

Ο φερόμενος ως ύποπτος ακόμα δεν έχει παραδεχθεί αν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση, όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία, ή για ανθρώπινο λάθος.

Στο κέντρο του Münster έχουν καταφθάσει πλήθος αστυνομικών και σωστικών συνεργείων. Πυροσβέστες, οχήματα διάσωσης και έκτακτης ανάγκης της αστυνομίας συγκεντρώνονται στο κέντρο της πόλης, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Σύμφωνα με τον γερμανικό τύπο, ο οδηγός του αυτοκινήτου μετά το τρομοκρατικό χτύπημα αυτοκτόνησε.

Μέσω του Twitter, η αστυνομία ζήτησε να αποφύγει ο κόσμος την περιοχή γύρω από το Kiepenkerl στο Münster και επίσης να εγκαταλείψει την περιοχή που συνέβει το περιστατικό, ώστε οι άνθρωποι της ομάδας διάσωσης να μπορούν να εργαστούν ανενόχλητοι.

Υπενθυμίζεται, ότι σαν σήμερα πριν ένα χρόνο, είχε σημειωθεί επίσης τρομοκρατικό χτύπημα με φορτηγό στην Στοκχόλμη της Σουηδίας. Εξετάζεται αν το ένα περιστατικό συνδέεται με το άλλο.

Καθώς η κατάσταση εξελίσσεται, θα υπάρξει ενημέρωση με ό,τι νεότερα στοιχεία.

19:04 Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση της Αστυνομίας του Münster ένα από τα θύματα κατέληξε, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε τέσσερις. Όσο για τους τραυματίες ανέρχονται σε είκοσι.

21:00 Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι γερμανικές αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει πως πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 7 Απριλίου 2018 21:14

Σχετικά Άρθρα: