X
    Κατηγορίες: Κόσμος

Γιατρός υπέγραφε με τα αρχικά του στα όργανα ασθενών στο χειρουργείο

Ο Σίμων Μπραμχάλ, 53 χρόνων, παραδέχθηκε την ενοχή του ότι υπέγραψε με τα αρχικά του στα συκώτια και τις σπλήνες των ασθενών του, κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης, αλλά δεν δέχεται ότι ήταν ένοχος γιατί δεν τους προκάλεσε κάποια σωματική βλάβη.

Ο δικαστής Πωλ Φάρερ, επέτρεψε στον Μπραμχάλ να σταθεί μπροστά στο ακροατήριο του δικαστηρίου, καθώς ο χειρούργος παραδέχτηκε την ενοχή του για την ιδιόρυθμη παρέμβαση που έκανε σε έναν ασθενή κατά τη διάρκεια μιας εγχείρησης τον Αύγουστο του 2013, του οποίου το όνομα προστατεύεται μετά από δικαστική εντολή. Υπάρχει επίσης υποψία ότι είναι ένοχος για την ίδια πράξη, που έκανε και σε έναν άγνωστο ασθενή τον Φεβρουάριο του ίδιου έτους.

Απευθυνόμενος στο δικαστήριο μετά τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου, ο εισαγγελέας κ. Μπάντενοκ δήλωσε:

– Αυτή ήταν μια εξαιρετικά ασυνήθιστη και πολύπλοκη περίπτωση, τόσο μέσα στην ιατρική μαρτυρία των εμπειρογνωμόνων, αλλά και από το νόμο. Είναι ένα γεγονός, εφόσον έχουμε κατορθώσει να διαπιστώσουμε ότι όντως έγινε, χωρίς νομικό προηγούμενο στο ποινικό δίκαιο. Για το δικαστήριο η αποδοχή αυτού που έκανε δεν ήταν μόνο ηθικά, αλλά και ποινικά λάθος.

– Αντικατοπτρίζουν το γεγονός ότι η μονογραφή του δρ. Μπραμχάλ στο ήπαρ ασθενούς δεν ήταν ένα απομονωμένο περιστατικό, αλλά μάλλον μια επανειλημμένη πράξη σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις, απαιτώντας κάποια δεξιότητα και συγκέντρωση. Αυτό έγινε με την παρουσία συναδέλφων του.

Ο εισαγγελέας πρόσθεσε, ότι ο Μπραμχάλ εργάστηκε ως σύμβουλος χειρούργος στο Μπέρμιγχαμ κατά τον χρόνο των αναφερθέντων μεταμοσχεύσεων και ότι και οι δύο ασθενείς ήταν υπό αναισθησία. Μετά την απολογία του χειρούργου και τους ισχυρισμούς του, ο εισαγγελέας δήλωσε, ότι ο πρόεδρος του δικαστηρίου δέχθηκε τους μη ενοχικούς ισχυρισμούς του γιατρού σε μια υπόθεση που δεν είχε νομικό προηγούμενο στο ποινικό δίκαιο.

Οι χειρούργοι του ήπατος χρησιμοποιούν μια δέσμη ακτινοβολίας για να σταματήσουν την αιμορραγία του ήπατος, αλλά μπορούν επίσης να τη χρησιμοποιήσουν στην επιφάνεια του ήπατος για να σχεδιάσουν την περιοχή μιας λειτουργίας. Συνήθως δεν είναι επιβλαβές και τα σημάδια θα εξαφανιστούν κανονικά μετά από κάποιο διάστημα, αλλά το συκώτι της γυναίκας δεν θεραπεύθηκε με τον κανονικό τρόπο και τα αρχικά βρέθηκαν σε μια άλλη επέμβαση που έκανε στη συνέχεια.

Ο Μπραχμάλ εργάστηκε στο Νοσοκομείο της Βασίλισσας Ελισάβετ στο Μπέρμιγχαμ της Γουέστ Μίντλαντς για 12 χρόνια, σαν χειρούργος ήπατος, σπλήνας και παγκρέατος. Στην απολογία του παραδέχθηκε ότι έγραψε στα συκώτια δυο ασθενών τα αρχικά του κατά τη διάρκεια των μεταμοσχευτικών επεμβάσεων.

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 16 Δεκεμβρίου 2017 09:32

Σχετικά Άρθρα: