X
    Κατηγορίες: Κόσμος

Ιμπέρ Ντε Ζιβανσί: Πέθανε στα 91 του ο αριστοκράτης σχεδιαστής μόδας

Ο Γάλλος σχεδιαστής γνωστός σε όλο τον κόσμο Ιμπέρ Ντε Ζιβανσί, πέθανε την ώρα που κοιμόταν, το Σάββατο σε ηλικία 91 ετών. Ο θάνατος του ανακοινώθηκε στον τύπο από τον σύντροφο του Φιλίπ Βενέ.

Γεννήθηκε στο Μποβέ, στις 21 Φεβρουαρίου του 1927 και ήταν αυτός που είχε ντύσει την Όντρεϊ Χέπμπορν σχεδιάζοντας το μικρό μαύρο φόρεμα που φορούσε στην βραβευμένη ταινία Μπρέκφαστ στο Τίφανις, αλλά και σε άλλες ταινίες της όπως και στην προσωπική της ζωή.

Η Όντρεϊ Χέπμπορν είχε δηλώσει σε συνέντευξη της ότι: Τα υπέροχα απλά ρούχα του Givenchy μου έδιναν την αίσθηση ότι ήμουν όποια υποδυόμουν. Η φιλία της με τον σχεδιαστή μόδας, διατηρήθηκε μέχρι τον θάνατο της.

Διάσημες γυναίκες γνωστές για την κομψότητα τους, όπως η Γκρέϊς Κέλι, η Τζάκι Κένεντι, η Μάρλεν Ντίντριχ και η Ίνγκριντ Μπέργκμαν, ήταν ανάμεσα στις πελάτισσες του Ζιβανσί.

Ο Ζιβανσί ήταν γιος του μαρκήσιου ντε Ζιβανσί και είχε σπουδάσει νομικός όπως ήταν η επιθυμία του πατέρα του, αλλά τον κέρδισε η μόδα. Στην αρχή της καριέρας του το 1969, σχεδίαζε ανδρικά ρούχα και ένα χρόνο αργότερα άρχισε να σχεδιάζει υφάσματα επίπλωσης.

Ο μαιτρ της μόδας, έδωσε στον οίκο του έναν ξεχωριστό χώρο στον κόσμο της υψηλής ραπτικής, με τα πρωινά αλλά και τα βραδινά του ρούχα. Ο οίκος Ζιβανσί, θα παραμείνει για πάντα το σύμβολο κομψότητας στην γυναικεία μόδα και ο ιδρυτής του, το σύμβολο της παριζιάνικης κομψότητας.

Όπως ανακοίνωσε ο Φιλίπ Βενέ, οι ανιψιοί και οι ανιψιές του πενθούν την απώλεια του. Η κηδεία του θα γίνει σε πολύ στενό κύκλο.

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 12 Μαρτίου 2018 20:43

Σχετικά Άρθρα: