X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Νέα Δημοκρατία: Ο Γιάννης Μπουτάρης προσβάλλει τους Θεσσαλονικείς

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε ανακοίνωση με αφορμή τις δηλώσεις του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη σχετικά με την αλλαγή ονόματος του αεροδρομίου Μακεδονία και των ΚΤΕΛ.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

Ο κ. Μπουτάρης, είχε δηλώσει το βράδυ της Δευτέρας, Θα κρατήσουμε τον όρο Μακεδονία στο αεροδρόμιο και τα ΚΤΕΛ; Κατεβαίνουν οι τουρίστες και νομίζουν ότι κατεβαίνουν στα Σκόπια. Η πρόταση του για το αεροδρόμιο Μακεδονία, ήταν να μετονομαστεί σε Νίκος Γκάλης, γιατί είναι μια διεθνής προσωπικότητα και είναι ο μοναδικός Έλληνας που έχει μπει στο Hall of Fame του μπάσκετ.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τα λεγόμενα του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δήλωσε, Λυπάμαι που οι δηλώσεις που έκανα χθες στο δημοτικό συμβούλιο παρερμηνεύτηκαν. Απομονώθηκε μια φράση από το σύνολο των προβληματισμών που εξέφρασα και αποδόθηκε παντελώς λανθασμένα.

Και αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κανείς, εάν δει ολόκληρη την ομιλία μου και τα πρακτικά στο δημοτικό συμβούλιο. Άλλωστε εκείνη την ώρα ήταν παρόντες και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης. Δεν τους έκαναν εντύπωση και δεν αντέδρασαν.

Αυτό που είπα και δεν παίρνω πίσω είναι ότι στο ζήτημα αυτό έχουμε χάσει προ πολλού, αφού ήδη 140 κράτη έχουν αναγνωρίσει τη γειτονική χώρα με το όνομα ‘Μακεδονία’ κι εμείς δυστυχώς με ευθύνη των πολιτικών ηγεσιών των τελευταίων 25 χρόνων έχουμε χάσει. Αυτό πρέπει να μας προβληματίζει, δήλωσε ο κ. Μπουτάρης.

Σχετικά Άρθρα: