X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Guardian: Σε πολυτελή ανοιχτή φυλακή μετέφεραν τον Κουφοντίνα- Εικόνες

Η βρετανική εφημερίδα Guardian σε ανταπόκριση από την Αθήνα, σχολιάζει ότι η ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει αντιδράσεις που αυξάνονται συνεχώς, σχετικά με την απόφαση της να μεταφέρει τον Δημήτρη Κουφοντίνα «από μία φυλακή υψηλής ασφαλείας σε μία πολυτελή ανοιχτή φυλακή», όπου μεταξύ των καθηκόντων του θα είναι η συγκομιδή φρούτων και ο καθαρισμός της υπαίθρου.

Επίσης, η Guardian τονίζει ότι στη δημόσια κατακραυγή για την μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές του Βόλου, έχει προστεθεί και η αντίδραση της Άγκυρας και της Ουάσιγκτον. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε ανάρτηση εκπροσώπου του στο Twitter, «εκφράζει φόβους ότι σε μία χώρα με ιστορικό πολιτικής βίας, ο Δημήτρης Κουφοντίνας θα μπορούσε να ασκήσει τη γοητεία του ώστε να εκπαιδευθεί μία νέα γενιά ένοπλων ανταρτών».

Παράλληλα η Guardian συμπληρώνει ότι ο 60χρονος Λουκάς της 17 Νοέμβρη και πρώην μελισσοκόμος «παραμένει μία μυθική φιγούρα μεταξύ εκείνων στη ριζοσπαστική αριστερά που ακόμα πιστεύουν στην ένοπλη αντίσταση».

Τέλος, η βρετανική εφημερία συμπληρώνει ότι η αντιπαράθεση συμπίπτει με την κριτική που ασκείται κατά της κυβέρνησης Τσίπρα για μεταχείριση του Δημήτρη Κουφοντίνα «με το γάντι», με αναφορά στις άδειες που έχει λάβει ο κρατούμενος τρομοκράτης και ότι η κυβέρνηση απορρίπτει της κατηγορίες πως είναι «μαλακή» έναντι αντικαθεστωτικών ομάδων με ρίζες στη ριζοσπαστική αριστερά και στο χώρο των αναρχικών.

Δείτε φωτογραφίες από τις αγροτικές φυλακές Βόλου και την περίφραξη του χώρου:

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 5 Ιουνίου 2019 02:10

Σχετικά Άρθρα: