X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Τουρκία: Γκιούλ σε Γιούνκερ- Η τουρκική Δικαιοσύνη δεν παίρνει εντολές

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ζήτησε την Πέμπτη από την ελληνική Βουλή την άμεση αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών του Δημήτρη Κούκλατζη και του Άγγελου Μητρετώδη, που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης από την 1η Μαρτίου του 2018.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Αμπντουλχαμίντ Γκιούλ, απάντησε στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω συνέντευξης του, δηλώνοντας ότι η τουρκική δικαιοσύνη δεν δέχεται εντολές, συστάσεις ή υποδείξεις από οποιονδήποτε.

Οι Έλληνες στρατιωτικοί πρέπει να απελευθερωθούν άμεσα ήταν το μήνυμα του κ. Γιούνκερ στην Τουρκία, αλλά η απάντηση ήταν έντονη, πολύ σκληρή και προκλητική.

Ο τουρκικός Τύπος, αναφέρθηκε στο αίτημα του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και συγκεκριμένα η τουρκική ιστοσελίδα Diriliş Postası ανέφερε: Ο Γιούνκερ, επικεφαλής της Κομισιόν, ζήτησε την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν λόγω παραβίασης των συνόρων. Συμπλήρωσε επίσης με την απάντηση του τούρκου υπουργού Δικαιοσύνης, ότι Κανείς δεν μπορεί να δίνει εντολές στην τουρκική Δικαιοσύνη.

Υπενθυμίζεται, ότι την Τετάρτη απορρίφθηκε και το τρίτο αίτημα που υποβλήθηκε από τους Τούρκους συνηγόρους του Δημήτρη Κούκλατζη και του Άγγελου Μητρετώδη στην εισαγγελία της Αδριανούπολης, για την αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Η δικαιολογία της τουρκικής δικαιοσύνης ήταν, ότι δεν έχουν αλλάξει τα δεδομένα για τα οποία αποφασίστηκε η προφυλάκιση τους.

Ο κ. Γιούνκερ ζήτησε από την Άγκυρα μιλώντας στην ελληνική Βουλή την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων και είπε:

Η Τουρκία συνεχίζει να κάνει παράνομα πράγματα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. Σε πρόσφατη συνάντηση με Ερντογάν στη Βάρνα της Βουλγαρίας του θυμίσαμε την υποχρέωση να σέβεται τις σχέσεις καλής γειτονίας και το διεθνές δίκαιο. Μην ξεχνάμε και τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς. Να μη μου λένε ότι η παρουσία των δύο στην Τουρκία αποτελεί απειλή για την ασφάλεια της Τουρκίας. Πρέπει οπωσδήποτε να απελευθερωθούν.

Σχετικά Άρθρα: