X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Ηλεία: Συνελήφθη 46χρονος αλλοδαπός για την πυρκαγιά στη Φρίξα

Συνελήφθη πριν από λίγη ώρα 46χρονος αλλοδαπός στην περιοχή της Φρίξας από το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Φρίξα στο νομό Ηλείας.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, ο 46χρονος Α.Β. του Κ. συνελήφθη σήμερα από τους ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια σε αγροτοδασική έκταση στη Φρίξα. Ο 46χρονος θα οδηγηθεί το πρωί της Τρίτης ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας.

Η πυρκαγιά στο νομό Ηλείας που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Κυριακής συνεχίζεται, μετά από αναζωπυρώσεις που σημειώθηκαν από το απόγευμα της Δευτέρας. Στο σημείο βρίσκονται 36 οχήματα με 74 πυροσβέστες από την Πελοπόννησο και την Δυτική Ελλάδα, μαζί με και πεζοπόρο τμήμα 14 ατόμων, καθώς πραγματοποιεί ρίψεις νερού ένα ελικόπτερο σούπερ πούμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες και από τις πρώτες εκτιμήσεις στην περιοχή, από την πυρκαγιά προκλήθηκαν ζημιές σε καλλιέργειες αλλά κυρίως σε ελαιόδεντρα και έχουν αποτεφρωθεί χιλιάδες στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης.

Σχετικά Άρθρα: