X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Οδοντίατρος έπεσε θύμα εκβιασμών από πελάτες του

Εξιχνιάστηκε υπόθεση εκβιασμού στη Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης, που αφορούσε οδοντίατρο ο οποίος δεχόταν απειλές από δύο ημεδαπούς πελάτες του (πατέρα και γιο) και τον δικηγόρο τους, γιατί τον θεωρούσαν υπαίτιο για την μη παροχή κατάλληλης ιατρικής φροντίδας στον 29χρονο γιο.

Ο 36χρονος οδοντίατρος, είχε κάνει καταγγελία στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία ο 52χρονος πατέρας και ο 29χρονος γιος, από αρχές Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους, μεταχειριζόμενοι απειλές κατά της ζωής του και της επιχείρησής του, θεωρώντας τον υπεύθυνο για μη παροχή κατάλληλης ιατρικής φροντίδας στον 29χρονο και αφού απαίτησαν εκβιαστικά, έλαβαν το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ.

Οι δράστες όμως δεν αρκέστηκαν σε αυτό το ποσό και στη συνέχεια, μέσω του 44χρονου ημεδαπού δικηγόρου τους, απαιτούσαν εκβιαστικά από τον παθόντα οδοντίατρο το επιπλέον χρηματικό ποσό των 6.000 ευρώ, προκειμένου να μην κινηθούν νομικά εναντίον του.

Έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση της αστυνομίας, χθες Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018, είχε προκαθορισθεί συνάντηση του οδοντιάτρου με τους τρεις άνδρες στην περιοχή της Χαλκηδόνας, οι οποίοι παρέλαβαν από τον 36χρονο συμφωνηθέν χρηματικό ποσό, οπότε και συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς.

Σε βάρος των τριών εκβιαστών, έχει σχηματιστεί δικογραφία με την οποία θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών της Θεσσαλονίκης.

Σχετικά Άρθρα: