X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Ίμβρος: Δολοφονία 86χρονου Έλληνα, έξι συλλήψεις – Τι λένε οι Τούρκοι

Σε συλλήψεις έξι ατόμων που όλοι είναι Τούρκοι, προχώρησε η εισαγγελία του Τσανάκαλε για τη δολοφονία του 86χρονου Έλληνα Ζαφείρη Πιγνιάρη στην Ίμβρο, μέσα στο σπίτι του στο Ευλάμπιο.

Η ανακοίνωση της εισαγγελίας των Δαρδανελίων:

«Σχετικά με τη δολοφονία του συμπολίτη μας Ζαφείρ ΠΙΝΑΡ, έτος γέννησης 1933, στις 13/05/2019 στην επαρχία Γκιοκτσέαντα (σ.σ. Ίμβρος), στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει η Εισαγγελία μας, μετά την πραγματοποίηση εξέτασης του θύματος, που βρέθηκε στο τόπο του εγκλήματος δεμένος με πλαστικές χειροπέδες στα χέρια και στα πόδια, για την διαπίστωση των ακριβών αιτιών θανάτου, από την ιατροδικαστική Ιατροδικαστική Υπηρεσία Προύσας, συνελήφθησαν σήμερα (22/05/2019) 6 ύποπτοι που αξιολογούνται ως αυτουργοί του γεγονότος».

Υπενθυμίζεται, ότι ο 86χρονος Ζαφείρης Ιγνάρης που η σορός του εντοπίστηκε τη Δευτέρα 13 Μαίου το βράδυ, είχε βρεθεί νεκρός μέσα στο σπίτι του, λίγο έξω από το χωριό Ευλάμπιο της Ίμβρου, δεμένος χειροπόδαρα και με αίματα στο πρόσωπό του από τα βασανιστήρια στα οποία τον είχαν υποβάλει οι δολοφόνοι του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κίνητρο της δολοφονίας του άτυχου 86χρονου ήταν η ληστεία, γιατί υπήρχαν φήμες, ότι ο ηλικιωμένος είχε λίρες και μετρητά στο σπίτι του καθώς «δεν εμπιστευόταν τις τράπεζες». Ετσι οι δράστες είχαν σκάψει παντού στην αγροικία και είχαν ψάξει τα πάντα.

Σχετικά Άρθρα: