X
    Κατηγορίες: Κόσμος

Ινδονησία: Ομαδικός γάμος για 500 ζευγάρια στην αλλαγή του χρόνου

Στην πρωτεύουσα της Ινδονησίας Τζακάρτα, έγινε ομαδικός γάμος 500 ζευγαριών την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, την Κυριακή το βράδυ.

Η 38χρονη Χαρτινινγκίς από την Ανατολική Ιαπωνία, μία από τις νύφες, είπε ότι ήθελαν με τον μέλλοντα σύζυγο της να ζήσουν μία αξέχαστη εμπειρία και ήταν πολύ χαρούμενοι που θα συμμετείχαν στον ομαδικό γάμο.

Τα ζευγάρια είχαν συγκεντρωθεί στο κέντρο της πόλης που είχε δημιουργηθεί μία τεράστια σκηνή, πριν από τα μεσάνυχτα. Θα προσεύχονταν με τις οικογένειες τους προτού υπογράψουν τα πιστοποιητικά γάμου και υπήρχε ένα μουσικό συγκρότημα που διασκέδαζε τους παρευρισκόμενους με παραδοσιακή μουσική. Όπως είπε ο διοικητής της πόλης, η Τζακάρτα θα καθιερώσει αυτή την τελετή για κάθε παραμονή Πρωτοχρονιάς.

Τα ζευγάρια ήταν ντυμένα με παραδοσιακά ρούχα και οι νύφες φορούσαν εντυπωσιακά στέμματα. Οι δε γαμπροί ήταν και αυτοί ντυμένοι με τοπικές ενδυμασίες και στις ζώνες τους είχαν τα παραδοσιακά τους μαχαίρια. Όσο για τους γονείς, την ημέρα του γάμου είναι παράδοση να δείχνουν τα χρυσαφικά της νύφης.

Υπήρχαν ισχυρά μέτρα ασφαλείας με δεκάδες χιλιάδες αστυνομικούς και στρατιωτικούς γύρω από το μέρος που γινόντουσαν οι γάμοι. Αυτό, γιατί η εκδήλωση γινόταν στο κέντρο της πόλης και η Τζακάρτα είναι ακόμα ένα μέρος σε υψηλό επίπεδο συναγερμού, επειδή πριν από ένα χρόνο σκοτώθηκαν 4 άνθρωποι από βομβιστική επίθεση.

Ο σύζυγος της Χαρτινινγκίς, ο 30χρονος Ρίκυ, είπε ότι αυτός και η γυναίκα του ήταν ευγνώμονες στον διοικητή της πόλης, για την οργάνωση και πραγματοποίηση του γάμου, γιατί όλα ήταν δωρεάν για τα νεόνυμφα ζευγάρια.

Ένα άλλο ζευγάρι, είπε ότι θα πάνε για διακοπές στο Μπαλί και ότι δεν φοβούνται μήπως γίνει κάποια έκρηξη από το ενεργό υφαίστειο γιατί θα είναι μαζί. Στο χώρο που έγιναν οι γάμοι, γιόρτασαν την εκδήλωση με πολλά πυροτεχνήματα και λουλούδια.

Σχετικά Άρθρα: