X
    Κατηγορίες: Κόσμος

ΗΠΑ: Μακελειό στο Οχάιο με 9 νεκρούς και 27 τραυματίες – Βίντεο

Η δολοφονική επίθεση στο Ντέιτον της Πολιτείας του Οχάιο στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, είναι η δεύτερη επίθεση με νεκρούς, που γίνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, μέσα σε δεκατρείς ώρες και στοίχισαν τη ζωή σε 29 ανθρώπους.

Ο 24χρονος λευκός άνδρας που ονομάζεται Κόνορ Μπετς, άνοιξε πυρ σε συνοικία του κέντρου της πόλης που ήταν γεμάτη κόσμο γύρω στη μία το πρωί. Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 27 τραυματίστηκαν από τον δράστη, ο οποίος άνοιξε πυρ εναντίον που είχαν διασκεδάσει και έφευγαν από μπαρ στην περιοχή της πόλης του Όρεγκον. Ο Μπετς, που χρησιμοποίησε επίσης τουφέκι εφόδου και είχε γεμιστήρες μεγάλης χωρητικότητας, είχε μαζί του κι άλλα πυρομαχικά και φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο. Σκοτώθηκε πριν συμπληρωθεί ένα λεπτό από τη στιγμή που άνοιξε πυρ, από αστυνομικούς που περιπολούσαν.

Μεταξύ εκείνων που πέθαναν ήταν η αδελφή του Κόνορ Μπετς, που ονομαζόταν Μεγκ και ήταν 22 χρονών. Βίντεο που κυκλοφόρησαν από την αστυνομία έδειξαν ότι οι άνθρωποι τρέχουν για προστατευθούν, καθώς ο Μπετς ρίχνει βροχή από σφαίρες εναντίον τους. Πολλοί έσπευσαν να ξαναγυρίσουν πίσω στα μπαρ που μόλις άφησαν, για περισσότερη ασφάλεια.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Οχάιο Ρίτσαρντ Μπίελ αρνήθηκε να κάνει εικασίες σχετικά με το τι οδήγησε τον Μπετς να κάνει το μακελειό και απέφυγε να εξηγήσει τα κίνητρα του νεαρού για την υπόθεση. «Δεν έχουμε αρκετές πληροφορίες ακόμα σε αυτό το στάδιο για να δώσουμε απάντηση στο ερώτημα που θέτει όλος ο κόσμος: “γιατί;”», είπε.

Βίντεο δείχνει τον Μπετς να φοράει ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο και να είναι οπλισμένος, ενώ προσπαθούσε να μπει στο μπαρ Ned Peppers, ο οποίος σκοτώθηκε από την αστυνομία μέσα σε 30 δευτερόλεπτα από την ειδοποίησή τους για την απειλή.

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ, αποτίει φόρο τιμής στην αστυνομία για την ταχεία δράση τους. «Όσο κακή ήταν, θα μπορούσε να ήταν τόσο χειρότερη».

Επίσης, ο Ρομπ Πόρτμαν, γερουσιαστής της Δημοκρατίας, αποτίει φόρο τιμής στην αστυνομία. “Το θάρρος τους ήταν εξαιρετικό, έσωσαν ζωές, ίσως εκατοντάδες ζωές, δεδομένης της κατάστασης“, είπε.
Όλοι είδαμε εργαζόμενους να φορούν κοστούμια Hazmat (ειδικά να προστατεύουν από τοξικές χημικές ουσίες, καύσιμα, επικίνδυνες ουσίες) που έπρεπε να καθαρίσουν το αίμα από το πεζοδρόμιο από την τραγωδία χθες το βράδυ.

Από τους εννέα ανθρώπους που σκοτώθηκαν, οι έξι ήταν μαύροι και οι άλλοι ήταν λευκοί. Τα ονόματα των θυμάτων, δεν θα δοθούν στη δημοσιότητα, παρά μόνο αφού ειδοποιηθούν οι οικογένειες τους. Από τις μέχρι τώρα πληροφορίες από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι έξι ήταν μαύροι και οι άλλοι ήταν λευκοί και ηλικίας από 2 έως και 82 ετών. Συγκίνηση προκαλεί, ότι μία μητέρα 25 ετών, σκοτώθηκε για να προστατεύσει το νεογέννητο μωρό της.

Η αστυνομία πραγματοποίησε έρενες στο σπίτι του 24χρονου Κόνορ Μπετς, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 24 χιλιομέτρων από το σημείο της τραγωδίας το μπαρ Ned Peppers, χωρίς όμως να βρεθεί τίποτα, σύμφωνα με πληροφορίες.

Αυτός είναι ο 24χρονος Κόνορ Μπετς, ο δράστης του μακελειού στο Οχάιο.

Έξω από το μπαρ Ned Peppers, υπάρχουν παπούτσια των θυμάτων στο Ντέιτον του Οχάιο.

Ο Κόνορ Μπετς, σκοτώθηκε από τους αστυνομικούς, ένα λεπτό από την ώρα που άνοιξε πυρ.

Σχετικά Άρθρα: