X
    Κατηγορίες: Κόσμος

ΗΠΑ: Βουλευτής τράβηξε όπλο για να αποδείξει ότι δεν είναι επικίνδυνα

Απρόβλεπτος ήταν ο Αμερικανός βουλευτής, αλλά και ο τρόπος που διάλεξε για να αποδείξει ότι τα όπλα δεν είναι επικίνδυνα. Εχθές Παρασκευή, τράβηξε γεμάτο πιστόλι σε δημόσια εκδήλωση σε εστιατόριο στη Νότια Καρολίνα, για να αποδείξει με τον δικό του τρόπο ότι τα όπλα δεν είναι επικίνδυνα όταν δεν βρίσκονται σε λάθος χέρια.

Πρόκειται για τον ρεπουμπλικάνο Ραλφ Νόρμαν, που δήλωσε μετά την εκδήλωση στην τοπική εφημερίδα Πόστ και Κούριερ ότι δεν θέλω να γίνω μια Γκάμπι Γκίφορντς, αναφερόμενος στην πρώην βουλευτή της Αμερικής που έμεινε ανάπηρη ύστερα από επίθεση ενόπλου στην Αριζόνα.

Όποιος θέλει να με πυροβολήσει, καλά θα κάνει να ξέρει καλό σημάδι διότι θα του ανταποδώσω τα πυρά, συνέχισε ο βουλευτής, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Γκίφορντς η οποία επέζησε από την ένοπλη επίθεση το 2011 θα μπορούσε να είχε αποφύγει τον τραυματισμό της, αν ήταν οπλισμένη. Σημειώνεται, ότι η πρώην βουλευτής, μετατράπηκε σε παθιασμένη ακτιβίστρια εναντίον των όπλων μετά το περιστατικό.

Ο 64χρονος ρεπουμπλικάνος πολιτικός, διευκρίνισε στο κοινό ότι: αν κάποιος έμπαινε στο εστιατόριο και άρχιζε να πυροβολεί, θα ήμουν σε θέση να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και εκείνους, τονίζοντας ότι έκανε αυτή την επίδειξη ενώπιον μιας ομάδας ακτιβιστών που ζητούσαν να καταρτιστεί αυστηρότερη νομοθεσία όσον αφορά την οπλοκατοχή στις ΗΠΑ.

Αυτό που ήθελα να δείξω και το έδειξα είναι απλά ότι το πρόβλημα δεν είναι τα ίδια τα πυροβόλα, δήλωσε ο Νόρμαν, παρόλο που όλο και περισσότεροι Αμερικανοί απαιτούν να αλλάξει ο νόμος, μετά τη σφαγή στο λύκειο της Φλόριντα με δράστη τον νεαρό Νίκολας Κρουζ, που άνοιξε πυρ και σκόρπισε τον θάνατο στις 14 Φεβρουαρίου 2018 και έχασαν την ζωή τους 17 άνθρωποι, μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Σχετικά Άρθρα: