X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Ηράκλειο: Το Χαμόγελο του παιδιού ξεκινά σπίτι για παιδιά θύματα βίας

Το χαμόγελο του παιδιού, ξεκινάει στο Ηράκλειο της Κρήτης, την ίδρυση σπιτιού για παιδιά – θύματα κάθε μορφής βίας.

Το οικόπεδο που βρίσκεται στην οδό Δελβινακίου στον Άγιο Ιωάννη στη συνοικία Μεσαμπελιές, είναι δωρεά του Ευάγγελου Μαυρομιχαλάκη στην μνήμη των γονέων του Γεωργίου και Ελένης και του γιου του Γεωργίου.

Όσο για την χρηματοδότηση για την ανέγερση του οικήματος, την έχει αναλάβει το ίδρυμα Dr. Basile Khoudokormaff Charitable Foundation, που έχει την έδρα του στην Ολλανδία.

Σήμερα Τρίτη στις 12:00 το μεσημέρι ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος τέλεσε αγιασμό και τοποθετήθηκε παρουσία του προέδρου του Χαμόγελου κυρίου Κώστα Γιαννόπουλου ο θεμέλιος λίθος.

Συγκίνηση και συναισθηματική φόρτιση προκάλεσε στον κ. Γιαννόπουλο, η είδηση της απώλειας της μητέρας του, λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης, ο οποίος δήλωσε:

Οι δράσεις μας εμπλουτίζονται, θα είμαστε ακόμα πιο κοντά σε παιδιά που μας έχουν ανάγκη. Όλα τα παιδιά πρέπει να έχουν χαμόγελο και αυτή η προσπάθεια γίνεται για όλα τα παιδιά της Κρήτης.

Στο σπίτι αυτό, θα βρίσκουν καταφύγιο, προστασία και αγάπη, παιδιά που έχουν υποστεί και είναι θύματα κάθε μορφής βίας σε αυτό το οίκημα, που είναι στα πρότυπα των Σπιτιών που λειτουργούν υπό τον οργανισμό σε άλλα ακόμα έντεκα σημεία σε όλη την Ελλάδα.

Σχετικά Άρθρα: