X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Ισόβια στον αγγειοχειρουργό για τη δολοφονία της Ντιάνας

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης έκρινε ένοχο τον 39χρονο αγγειοχειρουργό, για την δολοφονία της 36χρονης Ντιάνας τον Απρίλιο του 2017 στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.


Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη και έκρινε τον αγγειοχειρουργό ένοχο για ανθρωποκτονία δια παραλείψεως με ενδεχόμενο δόλο, καθώς και για περιύβριση νεκρού.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο για την δολοφονία της 36χρονης μεσίτριας, επιβάλλοντας του την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας καθώς και δύο επιπλέον χρόνια φυλάκισης για το αδίκημα της περιύβρισης νεκρού.

Τι είπε στην ομολογία του ο γιατρός

Ήμουν άλλος άνθρωπος, ήταν κάτι που με ξεπερνούσε. Δεν βρήκα το θάρρος να απευθυνθώ σε κάποιον να πω τι είχε συμβεί. Δεν μπορούσα να το αποδεχθώ ούτε να σκεφθώ ψύχραιμα. Την έβαλα στο αυτοκίνητο κι άρχισα να οδηγώ. Ήμουν χαμένος τελείως, είπε στην απολογία του ο αγγειοχειρουργός.

Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τους συγγενείς της θανούσας για τον πόνο που τους προκάλεσα, για την πράξη μου να τους αποκρύψω το γεγονός και για την αποτρόπαια πράξη μου να απομακρύνω το πτώμα της. Δεν είχα ποτέ στο μυαλό μου να κάνω κακό σε ασθενή, τα όσα έγιναν ήταν ο χειρότερος εφιάλτης μου, ήταν σαν να πέθανα εγώ, συμπλήρωσε στην απολογούμενος στο δικαστήριο.

Η Ντιάνα, η 36 μεσίτρια που ήταν μητέρα τριών παιδιών, είχε πάει στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο στις 26 Απριλίου του 2017, κατόπιν συνεννόησης με τον συγκεκριμένο αγγειοχειρουργό, για προγραμματισμένη μικροεπέμβαση κιρσών.

Σύμφωνα με την απολογία του, την οδήγησε σε χώρο απομονωμένο όπου και της χορήγησε δύο ισχυρά αναισθητικά που της προκάλεσαν άπνοια και τον θάνατο. Ο γιατρός την μετέφερε με το αυτοκίνητο του στο Παλιούρι Χαλκιδικής και πέταξε το σώμα της σε γκρεμό, που την βρήκαν λίγες ημέρες αργότερα, ύστερα από ταυτοποίηση του σημείου από το gps του κινητού τηλεφώνου του αγγειοχειρουργού.

Το δικαστικό συμβούλιο, επικαλέστηκε την ιατροδικαστική εξέταση από την οποία προκύπτει ότι η 36χρονη Ντιάνα ήταν ζωντανή κατά την μεταφορά της από το γιατρό με το αυτοκίνητο του, συνεπώς αν είχε την αναγκαία ιατρική φροντίδα, ίσως να είχε αποφευχθεί ο θάνατος της.

Σχετικά Άρθρα: