X
    Κατηγορίες: Κόσμος

Ιταλία: Τραγική κατάληξη σε κλαμπ με 6 νεκρούς, 120 τραυματίες – Βίντεο

Τραγική κατάληξη είχε η διασκέδαση σε κλαμπ στην πόλη Κορινάλντο κοντά στην Ανκόνα της Ιταλίας, όταν περίπου σύμφωνα με εκτιμήσεις 1.000 περίπου άτομα που οι περισσότεροι ήταν νεαροί, διασκέδαζαν σε συναυλία του γνωστού ράπερ Sfera Ebbasta γύρω στις 2 τα ξημερώματα.

Μέχρι στιγμής, έχει γίνει γνωστό ότι έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατόν είκοσι τραυματίσθηκαν, όταν ποδοπατήθηκαν στην προσπάθεια τους να βγουν από το κλαμπ. Τα θύματα είναι πέντε ανήλικοι, δύο αγόρια και τρεις κοπέλες, όπως και η μητέρα ενός κοριτσιού που είχε πάει με την κόρη και τον σύζυγο της για να δουν τον ράπερ στη συναυλία.

Συγκεκριμένα, νεκροί είναι δύο 14χρονα κορίτσια, ένα 16χρονο αγόρι, ένα κορίτσι και ένα αγόρι 16 χρόνων και η 39χρονη μητέρα που συνόδευε την κόρη της. Οι 120 τραυματίες εκ των οποίων οι δέκα είναι σε σοβαρή κατάσταση μεταφέρθηκαν στο κοντινότερο νοσοκομείο και οι δέκα πιο σοβαρά τραυματισμένοι σε νοσοκομείο της Ανκόνα.

Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, είχαν πουληθεί περισσότερα εισιτήρια για τη συναυλία από όσα επέτρεπε ο χώρος του κλαμπ και το δυστύχημα φαίνεται ότι προκλήθηκε μετά από εκτόξευση σπρέι, πιθανόν πιπεριού μέσα στο κλαμπ. Προκλήθηκε πανικός και οι θαμώνες προσπάθησαν να βγουν έξω από το κατάμεστο κτίριο ποδοπατώντας ο ένας τον άλλο.

Όπως κατήγγειλαν οι σοκαρισμένοι τραυματίες που διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο, όταν οι θαμώνες του κλαμπ διασκέδαζαν, αισθάνθηκαν μια έντονη οσμή και στην προσπάθεια τους να βγουν από την έξοδο κινδύνου του κτιρίου, την βρήκαν κλειστή και οι υπεύθυνοι ασφαλείας τους προέτρεπαν να γυρίσουν πάλι στο εσωτερικό του κτιρίου.

Η ιταλική πυροσβεστική υπηρεσία, ανήρτησε στο στο twitter τις πρώτες δραματικές φωτογραφίες σχολιάζοντας στη λεζάντα: «Άνδρες της πυροσβεστικής έσπευσαν σε μία ντισκοτέκ. Πιθανώς λόγω της ρίψης κάποιου σπρέι νεαροί ποδοπατήθηκαν μέσα στον πανικό. Δυστυχώς υπάρχουν νεκροί και δεκάδες τραυματίες».




Σχετικά Άρθρα: