X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Καιρός: Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για επιδείνωση του καιρού με τον «Φοίβο»

Επιδείνωση του καιρού με έντονα καιρικά φαινόμενα όπως βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και θυελλώδεις ανέμους προβλέπει η ΕΜΥ για τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Ο “Φοίβος”, θα συνεχίσει το πέρασμα του απο την χώρα και θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που τοπικά θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 25 Ιανουαρίου 2019 στη δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια.

Γρήγορα θα επεκταθούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου Αιγαίου και από το μεσημέρι θα καλύψουν και την υπόλοιπη νησιωτική χώρα. Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν από το απόγευμα του Σαββάτου 26 Ιανουαρίου 2019.

Αναλυτικά το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από την ΕΜΥ:

Αύριο Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που τοπικά θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, θα εκδηλωθούν από τις πρωινές ώρες στη δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια και γρήγορα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου Αιγαίου και από το μεσημέρι θα επεκταθούν στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα.

Το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019: Τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και από τις απογευματινές ώρες βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Για την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019, θα σημειωθούν χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές, στα ορεινά και τα ημιορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Μακεδονίας.

Επίσης για την ίδια μέρα προβλέπονται θυελλώδεις νότιοι άνεμοι, που η ένταση τους θα φτάνει τα 8 και στο Αιγαίο τοπικά τα 9 μποφόρ.

Σχετικά Άρθρα: