X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Έντονα καιρικά φαινόμενα στην Κεντρική Ελλάδα και κλειστά Σχολεία

Εξαιτίας της κακοκαιρίας που πλήτει σήμερα τις περιοχές Καρπενησίου, Φλώρινας, Γρεβενών, Καστοριάς και Κοζάνης, με απόφαση των δημάρχων, όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά σήμερα 26 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με την Τροχαία, στην Εγνατία οδό η κίνηση των οχημάτων γίνεται χωρίς προβλήματα, ενώ χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς και αντιολισθητικές αλυσίδες στα οχήματα που κινούνται στο επαρχιακό και ορεινό δίκτυο της Φλώρινας, της Καστοριάς των Γρεβενών και της Κοζάνης.

Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία, το βαρομετρικό χαμηλό Λητώ προκαλεί νέα επιδείνωση του καιρού από την Κυριακή το βράδυ 25 Φεβρουαρίου, έως και την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου. Η κακοκαιρία αρχίζει από το Ιόνιο και επεκτείνεται και στην υπόλοιπη Ελλάδα με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και πυκνές χιονοπτώσεις. Η βελτίωση του καιρού θα αρχίσει από την Δευτέρα, λόγω του ότι η Λητώ θα κινηθεί βορειοανατολικά.

Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας έχουν δημιουργηθεί προβλήματα και η κυκλοφορία διεξάγεται με δυσκολία και μόνο με αλυσίδες, όπως στον δρόμο Λαμίας Δομοκού προς Καρδίτσα και Τρίκαλα. Η Τροχαία σε προσπάθεια της να διευκολύνει την κυκλοφορία των οχημάτων, έχει στήσει μπλόκο λίγο έξω από την Λαμία και υποχρεώνει τα ΙΧ να βάλουν αλυσίδες για να προχωρήσουν το ταξίδι τους προς τον Δομοκό, την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα.

Στην περιοχή του Τυμφρηστού στον δρόμο Λαμίας – Καρπενησίου, τα μηχανήματα της Περιφέρειας Στερεάς δίνουν μια πραγματική μάχη λόγω του χιονιού που έχει φτάσει τα 30 εκατοστά, για να μπορέσουν να κρατήσουν το δρόμο ανοιχτό ενώ είναι απαραίτητες οι αλυσίδες.

Τα ορεινά της δυτικής Φθιώτιδας έχουν ακατάπαυστο χιόνι και έντονες είναι οι βροχές στα πεδινά της Λαμίας, με αποτέλεσμα να υπάρχει ανησυχία για τον Σπερχειό ποταμό. Υπάρχει κίνδυνος η κατάσταση να διαμορφωθεί τις επόμενες ώρες και να ξεφύγει από τα αναχώματα, με κίνδυνο να πλημμυρίσει τον κάμπο.

Έντονες είναι και οι χιονοπτώσεις στον νομό Ευρυτανίας και το Καρπενήσι είναι σήμερα ντυμένο στα λευκά. Από τα μεσάνυχτα υπήρχε έντονη βροχή, η οποία μετατράπηκε αργότερα σε χιονόπτωση.

Σχετικά Άρθρα: