X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Καλλιθέα: Σκότωσε τον 90χρονο πατέρα της από το πολύ ξύλο

Παρόλο που προσπάθησε να παραπλανήσει την αστυνομία η 52χρονη γυναίκα στην Καλλιθέα, τελικά παραδέχθηκε ότι σκότωσε τον 90χρονο κατάκοιτο πατέρα της από το πολύ ξύλο, χτυπώντας τον με μπαστούνι στο κεφάλι.

Το έγκλημα έγινε το απόγευμα της Τρίτης σε διαμέρισμα στον 1ο όροφο επί της οδού Λυκούργου στην Καλλιθέα, με την 52χρονη γυναίκα να έχει ειδοποιήσει την αστυνομία ότι ο πατέρας πέθανε από φυσιολογικά αίτια.

Μαρτυρίες από γείτονες, πληροφόρησαν τις Αρχές ότι άκουγαν συχνά καβγάδες στο διαμέρισμα του ηλικιωμένου και την κόρη του τις τελευταίες ημέρες να του φωνάζει, να τον βρίζει, αλλά και να τον χτυπά. Είπαν, ότι τα χτυπήματα της κόρης εναντίον του πατέρα της ήταν τόσο δυνατά που τους άκουγαν ακόμα και από τα δικά τους διαμερίσματα.

Ο 90χρονος άνδρας, παρόλο ότι είχε έντονα κινητικά προβλήματα και ήταν σχεδόν κατάκοιτος, σύμφωνα με τους ενοίκους της πολυκατοικίας, ήταν πάντα ευδιάθετος και πολύ ευγενικός με όλους. Μάλιστα είχε επιστρέψει από το ΚΑΤ όπου νοσηλευόταν, μόλις πριν από λίγες ημέρες.

Τελευταία φορά που τον άκουσαν, ήταν το απόγευμα της Τρίτης πριν σημειωθεί το τραγικό έγκλημα. Η κόρη του τον χτυπούσε με χαστούκια, τον έβριζε ουρλιάζοντας και ο 90χρονος κατάκοιτος άνδρας έκλαιγε. Τα τελευταία λόγια που άκουσαν από τον καβγά, ήταν της κόρης του που του φώναξε: Ο θεός να σε συγχωρέσει και μετά επικράτησε απόλυτη σιωπή.

Το βράδυ της Τρίτης γύρω στις οκτώμισι, είδαν να φθάνει στην πολυκατοικία ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και λίγο αργότερα ακολούθησαν δύο περιπολικά και ένα όχημα της Ασφάλειας. Όταν αποχώρησαν αργά τη νύχτα, το πτώμα του ηλικιωμένου παρέμενε ακόμα στο σπίτι και οι αστυνομικοί συνέχισαν την έρευνα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Παρόλους τους ισχυρισμούς της 52χρονης και με τα πρώτα ευρήματα, οι αστυνομικοί δεν είχαν πεισθεί ότι πρόκειται για φυσιολογικό θάνατο και κάλεσαν την γυναίκα να δώσει κατάθεση, λόγω του ότι όλα έδειχναν πως πρόκειται για ανθρωποκτονία.

Τελικά, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η πατροκτόνος ομολόγησε αλλά άλλαξε το σενάριο από την αρχική της κατάθεση και παραδέχθηκε ότι η ίδια σκότωσε τον πατέρα της. Κατέθεσε ότι είχαν έναν έντονο καβγά και ενώ τον χτύπησε και τον έσπρωξε με δύναμη, ο πατέρας της έχασε την ισορροπία του και εκείνη συνέχισε να τον χτυπά μέχρι που τον αποτελείωσε.

Σύμφωνα με την ίδια, τοποθέτησε το πτώμα του πατέρα της στο κρεβάτι του, σκεπάζοντας τον με μία κουβέρτα και παραδέχθηκε ότι ήταν εκείνη που τηλεφώνησε στο ΕΚΑΒ.

Η γυναίκα συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Σχετικά Άρθρα: