X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Καμμένος: Ακήρυχτος, υβριδικός, ψυχολογικός ο πόλεμος με την Τουρκία

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, έδωσε απόλυτη στήριξη στον αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Φώτη Κουβέλη από το βήμα της Βουλής, επαναλαμβάνοντας τα λεγόμενα του περί ακήρυχτου πολέμου.

Ναι, βρισκόμαστε σε ακήρυχτο, υβριδικό, ψυχολογικό πόλεμο με την Τουρκία. Χάσαμε έναν ήρωα ο οποίος προασπιζόμενος την εθνική ακεραιότητα της χώρας μας έπεσε στο καθήκον, είπε χαρακτηριστικά.

Για την ύψωση της ελληνικής σημαίας από τρεις νεαρούς σε πέντε νησιά του συμπλέγματος των Φούρνων την περασμένη Παρασκευή, ο κ. Καμμένος τόνισε:

Εκείνος που παίρνει μια σημαία στην πλάτη και πάει να τη βάλει σε μια βραχονησίδα, πρέπει να μπορεί και να την υπερασπιστεί με το αίμα του. Βεβαίως και σε κάθε ελληνικό νησί μπορούμε να βάλουμε σημαία, αποτελεί σύμβολο και προβολή της εθνικής κυριαρχίας αλλά δεν μπορείς να πάρεις μία βάρκα και να πεις πάω να βάλω στην τάδε βραχονησίδα σημαία. Οι προβλεπόμενες σημαίες, όπως υπάρχει ο σχεδιασμός, εκεί που πρέπει να μπουν έχουν μπει και τις υπερασπιζόμαστε, συμπλήρωσε ο Πάνος Καμμένος.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, απάντησε στους επικριτές του που δηλώνουν ότι είναι εξαφανισμένος και είπε ότι ο ρόλος του δεν είναι να δίνει συνεντεύξεις και δεν θα δίνει. Αναφέρθηκε επίσης και στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης σημειώνοντας:

Είναι θέμα που προκάλεσε πολλές συζητήσεις γιατί τους ανέφερα εγώ ως ομήρους. Μακάρι να είχα διαψευστεί αλλά η Τουρκία είναι μια χώρα που δεν έχει ομήρους τους δύο Έλληνες χωρίς να τους απευθύνει κατηγορίες, έχει Αμερικανό πολίτη που είναι σε φυλακή με διάταγμα του Ερντογάν, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

Το θέμα των δύο Ελλήνων αξιωματικών που παραμένουν κρατούμενοι στην Τουρκία, έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις, γιατί εγώ είπα ότι είναι όμηροι και μακάρι να διαψευστώ. Η Τουρκία όμως είναι μια χώρα που δεν έχει ομήρους μόνο τους δύο Έλληνες, αλλά έχει και έναν Αμερικανό πολίτη, τον Μπράντσο, ο οποίος είναι καταδικασμένος σε ισόβια με διάταγμα του Ερντογάν το οποίο προέβλεπε την ανταλλαγή με άλλον στον εξωτερικό του δικτύου Γκιουλενιστών, συμπλήρωσε.

Η συνθήκη της Λωζάνης είναι δεσμευτική για εμάς και το ΝΑΤΟ και την Τουρκία, κατέληξε, αναφερόμενος στην προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για τα Ίμια και είπε ότι δεν υπάρχει αμφισβήτηση της κυριαρχίας των νησιών.

Σχετικά Άρθρα: