X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Αθήνα: Έκαψαν την ελληνική σημαία έξω από το Πολυτεχνείο

Σήμερα που ήταν η εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου, κουκουλοφόροι αντιεξουσιαστές κατά τη διάρκεια επεισοδίων με τους αστυνομικούς των ΜΑΤ, έκαψαν την ελληνική σημαία έξω από το Πολυτεχνείο και είχαν στήσει οδοφράγματα με θρανία και άλλα αντικείμενα που ανήκουν στο κτίριο.

Τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν στη διασταύρωση της οδού Πατησίων και Τοσίτσα, κράτησαν πάνω από μία ώρα και οι κουκουλοφόροι κατά την γνωστή τους συνήθεια, πετούσαν πέτρες και μολότοφ στην διμοιρία των αστυνομικών. Από την επίθεση, τραυματίσθηκε ελαφρά ένας άνδρας των ΜΑΤ και μεταφέρθηκε με εγκαύματα στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Αυτή είναι η τρίτη φορά που αναρχικοί καίνε την σημαία της χώρας. Την πρώτη φορά ήταν στα Εξάρχεια στις αρχές Ιουνίου φέτος στα Εξάρχεια, που οι αντιεξουσιαστές έκαψαν την ελληνική σημαία, επιδεικτικά και ενώπιον των ανδρών των ΜΑΤ για να τους προκαλέσουν.

Ακολούθησε από αγνώστους το κάψιμο σημαίας στο Άλσος Κηφισιάς αργότερα τον ίδιο μήνα, αφού προηγουμένως είχαν γκρεμίσει τον ιστό στον οποίο ήταν αναρτημένη. Οι δράστες αφού έκαψαν την σημαία, την ανάρτησαν και πάλι στον ιστό και την άφησαν εκεί να καεί.

Σχετικά Άρθρα: