X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Το BBC πήρε έγκριση από το ΚΑΣ για την μικρή τυμπανίστρια στο Σούνιο

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), έδωσε σήμερα το πράσινο φως, στην πραγματοποίηση κινηματογραφικών λήψεων στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου στις 12 Απριλίου 2018 (με προετοιμασία στις 11/4) για τη Μικρή Τυμπανίστρια του Τζον Λε Καρέ, κατόπιν νέου αιτήματος της ελληνικής εταιρείας παραγωγής.

Ήταν το δεύτερο αίτημα της εταιρείας FALIRO HOUSE PRODUCTIONS – Παραγωγές Κινηματογράφου – Τηλεόρασης ΑΕ, που ζητούσε την έγκριση για τα γυρίσματα της τηλεοπτικής σειράς του BBC, που είναι βασισμένη στο έργο του Τζον Λε Καρέ και σε σκηνοθεσία του διάσημου Παρκ Τσαν Γουκ, από τις 7:00 το πρωί εως τις 13:00 και όχι τις 19:00, όπως ήταν το αρχικό αίτημα, το οποίο και απερρίφθη προ ημερών από το Συμβούλιο.

Τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, έδωσαν τη θετική γνωμοδότησή τους κατά πλειοψηφία, με τα δύο μέλη που μειοψήφησαν να τάσσονται υπέρ της πρότασης, υπό την προϋπόθεση όμως, τα γυρίσματα να γίνουν εκτός ωραρίου λειτουργίας του αρχαιολογικού χώρου.

Ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος, χαρακτήρισε θετική εξέλιξη τη σημερινή απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) . Η ανάπτυξη και ο σεβασμός στην πολιτιστική κληρονομία δεν αποτελούν ασύμβατες έννοιες, δήλωσε ο κ. Κρέτσος.

Σχετικά Άρθρα: