X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

ΑΝΕΛ: Την Τετάρτη ο Κωνσταντίνος Κατσίκης στην Επιτροπή Δεοντολογίας

Στη σημερινή διάσκεψη των Προέδρων, ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, εισηγήθηκε επισήμως την παραπομπή του κ. Κατσίκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας, για ακρόαση και λήψη απόφασης επιβολής ή μη πειθαρχικών κυρώσεων.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, καλείται στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής το πρωί της Τετάρτης 16 Μαΐου στις 11.30 αναφορικά με τις δηλώσεις του με τις οποίες συνέκρινε την ομοφυλοφιλία με το έγκλημα της παιδοφιλίας.

Ο Κωνσταντίνος Κατσίκης, συγκέντρωσε ομαδικά πυρά και από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον για ρητορική μίσους και ομοφοβικές δηλώσεις, απαιτώντας την τιμωρία του.

Βάσει των εξηγήσεων που θα δώσει ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, η Επιτροπή Δεοντολογίας θα κρίνει εάν θα του επιβάλλει τελικώς πειθαρχικές κυρώσεις, οι οποίες αφορούν στην παρακράτηση του ¼ της μηνιαίας βουλευτικής αποζημίωσης, του οποιουδήποτε βουλευτή που επιδεικνύει αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά.

Επίσης, μπορεί να συνδυαστεί και με δεκαπενθήμερο αποκλεισμό του βουλευτή, από τις συνεδριάσεις των Επιτροπών της Βουλής.

Οι δηλώσεις του κ. Κατσίκη κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την αναδοχή παιδιών και από ομόφυλα ζευγάρια, προκάλεσε τριγμούς στην κυβέρνηση και δεν αποκλείεται η εισήγηση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, να προκληθούν νέες αναταράξεις στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Σχετικά Άρθρα: