X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Κέρκυρα: Σοκ- Βασάνιζαν με καυτό λάδι 19χρονο μαθητευόμενο εστιατορίου

Μία σοκαριστική καταγγελία, για βάναυση συμπεριφορά σε εστιατόριο στην Κέρκυρα, σε βάρος 19χρονου μαθητευόμενου, σπουδαστή της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων, έκανε ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, Σταμάτης Πελάης.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο 19χρονος δεχόταν επιθέσεις καυτό λάδι στα χέρια και εγκαύματα με εργαλεία μαγειρικής, από τον υπεύθυνο κουζίνας εστιατορίου στην περιοχή Μέση της Κέρκυρας. Επιπλέον, ο ίδιος αποδοκίμαζε φραστικά τον 19χρονο και του ασκούσε λεκτική βία.

Ο 19χρονος έκανε καταγγελία στον εισαγγελέα Κέρκυρας

Το γεγονός αυτό επαναλήφθηκε πολλές φορές, δήλωσε στο ΑΠΕ ο κ. Πελάης. Τελικά, η βάναυση συμπεριφορά που αντιμετώπιζε ο 19χρονος μαθητευόμενος μαγειρικής ήρθε στο φως της δημοσιότητας όταν ο νεαρός επισκέφθηκε τον ιατροδικαστή προκειμένου να βεβαιώσει τους τραυματισμούς του. Στη συνέχεια, ο 19χρονος έκανε καταγγελία στον Εισαγγελέα Κέρκυρας, στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας.

«Είναι το πρώτο γεγονός που μας καταγγέλλεται επισήμως», δήλωσε στο ΑΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, ενώ επισήμανε ότι «παρόμοια περιστατικά σημειώνονται καθημερινώς χωρίς όμως δυστυχώς να καταγγελθούν από τα θύματα καθώς υπάρχει ο φόβος της απόλυσης τους».

Φωτογραφίες από τα τραύματα του 19χρονου στην Κέρκυρα

Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες που δείχνουν τα σημάδια στα χέρια του 19χρονου, ο οποίος προχώρησε στην καταγγελία.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά Άρθρα: