X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Κηφισός: Παραποιημένες πινακίδες νταλίκας και η ποινική δίωξη οδηγού

Η θανατηφόρος νταλίκα που προξένησε τον θάνατο σε δύο άνδρες και τον σοβαρό τραυματισμό μίας γυναίκας, είχε μηχανική βλάβη, όπως υποστηρίζει ο δικηγόρος του οδηγού Πέτρος Μαντούβαλος. Αυτό αναμένεται να διαπιστωθεί σημείωσε και συμπλήρωσε ότι ζήτησαν να μπει πραγματογνώμων, μηχανικός – μηχανολόγος του Πολυτεχνείου και να γίνει πραγματογνωμοσύνη από αρμόδιο διορισμένο από την Τροχαία για να διαπιστωθεί αν τελικά υπήρξε μηχανική βλάβη. Ο δε οδηγός, υποστηρίζει σύμφωνα με τον νομικό του εκπρόσωπο ότι: Δεν τον άκουγε το αυτοκίνητο.

Επίσης, ο κ. Μαντούβαλος κατήγγειλε ότι στο σημείο δεν υπάρχουν μπάρες ασφαλείας προβλεπόμενες για δρόμο ταχείας και βαρείας κυκλοφορίας, παρά μόνο μία σχάρα, χαρακτηρίζοντας το σαν εγκληματικό γεγονός και υποστήριξε πως: Αν υπήρχαν μπάρες ασφαλείας θα είχε αποφευχθεί η τραγωδία το πρωί της Τετάρτης και ότι ο οδηγός της μοιραίας νταλίκας έτρεχε μόλις με 60 χιλιόμετρα και δεν είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα την ώρα που σημειώθηκε το δυστύχημα.

Ο δικηγόρος τόνισε ότι βρέθηκε στο αίμα του οδηγού αλκοόλ, αλλά αποκάλυψε ότι η ποσότητα που είχε καταναλώσει ο πελάτης του ήταν μικρή, αλλά ωστόσο παραβατική και παραπάνω από το όριο. Ο κ. Μαντούβαλος υποστήριξε ότι ο οδηγός δεν ήξερε ότι θα έπαιρνε το όχημα τη συγκεκριμένη ημέρα. Άρα είχε τη δυνατότητα να βγει το προηγούμενο βράδυ και να πιει μία μπύρα ή ένα κρασί. Αυτό και εγένετο. Άλλαξε το αυτοκίνητο και το ο πήρε εκείνος, σημείωσε.

Έχει ήδη γίνει αίτημα στην Τροχαία της δυτικής Αττικής και της Σπάρτης, όπως και στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Μεταφορών και Συγκοινωνιών στη Λακωνία, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν η πινακίδα ήταν από άλλο όχημα ή του ιδίου, είπε ο συνήγορος του οδηγού, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες για παραποιημένες πινακίδες της νταλίκας και σχολίασε ότι: Πρέπει το όχημα να μην έφερε την πινακίδα που έπρεπε. Ωστόσο, δεν έχει απαντηθεί ακόμα αυτό το ερώτημα.

Ερωτηθείς για την ψυχολογική κατάσταση του οδηγού της νταλίκας, ο κ. Μαντούβαλος υποστήριξε πως: Είναι χαμένος, λυπημένος και στενοχωρημένος για αυτό που έκανε.

Ο εισαγγελέας, άσκησε στον 64χρονο οδηγό που προκάλεσε τον θάνατο σε δύο ανθρώπους και ένα βαρύ τραυματισμό στη Λεωφόρο Κηφισού την Τετάρτη το πρωί, ποινική δίωξη για το κακούργημα της διατάραξης ασφαλείας συγκοινωνιών από το οποίο προήλθε θάνατος, καθώς και για τέσσερα πλημμελήματα. Ο δράστης έχει οδηγηθεί στον ανακριτή για να απολογηθεί.

Αναλυτικά τα αδικήματα για τα οποία ο οδηγός της νταλίκας κατηγορείται είναι:

  • Διατάραξης ασφαλείας συγκοινωνιών από την οποία πράξη προήλθε θάνατος
  • Ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή
  • Σωματική βλάβη από αμέλεια
  • Παράνομη χρήση γνήσιου πιστοποιητικού
  • Οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ εντός δυο ετών από προηγούμενη παράβαση.

Σχετικά Άρθρα: