X
    Κατηγορίες: Κόσμος

Κίνα: Αντίποινα στις ΗΠΑ με επιβολή δασμών σε 128 αμερικανικά προϊόντα

Μέτρα – αντίποινα ανακοίνωσε η ηγεσία του Πεκίνου κατά των Ηνωμένων Πολιτειών, με την επιβολή επιπρόσθετων εισαγωγικών δασμών ύψους έως και 25% σε 128 αμερικανικά προϊόντα τα οποία εισάγονται στην Κίνα. Το Πεκίνο είχε προειδοποιήσει τον περασμένο μήνα, ότι θα επέβαλλε αυτούς τους δασμούς σε αντίποινα της Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του κινεζικού υπουργείου Οικονομικών, σε αντίποινα για τους δασμούς 25% στον εισαγόμενο χάλυβα και 10% στο εισαγόμενο αλουμίνιο, η Κίνα θα επιβάλει επιπρόσθετους δασμούς σε κατεψυγμένο χοιρινό κρέας, κρασί, φρούτα, αλλά και ξηρούς καρπούς διαφόρων ειδών.

Σύμφωνα με το κρατικό κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, τα αντίποινα που ανακοίνωσε το Πεκίνο κατά των ΗΠΑ θα ισχύσουν από σήμερα Δευτέρα. Η επιβολή στα αμερικανικά προϊόντα, θεωρείται ως αντίδραση στην επιβολή επιπλέον δασμών ύψους 60 δισ. δολαρίων στα κινεζικά προϊόντα που εισάγονται στην αμερικανική αγορά, όπως ανακοίνωσε το κινεζικό υπουργείο Οικονομικών.

Η έναρξη του εμπορικού πολέμου, με προεκτάσεις σε όλα τα πλάτη και τα μήκη του πλανήτη και άδηλες προς το παρόν επιπτώσεις, ξεκίνησαν από τους δασμούς που επέβαλλε ο Ντόναλντ Τραμπ με την επιβολή οικονομικών κυρώσεων σε εταιρείες της Κίνας και στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου, με την κατηγορία της εμπορικής και επιχειρηματικής κατασκοπείας.

Σχετικά Άρθρα: