X
    Κατηγορίες: Κόσμος

Κίνα: Στέγη για το αγόρι που πάγωνε περπατώντας 4,5 χλμ για το σχολείο

Ο οκτάχρονος Ουάνγκ Φουμάν, το παιδί από την Κίνα που είχε γίνει γνωστό το δράμα του μέσα από το διαδίκτυο προκαλώντας θαυμασμό αλλά και συγκίνηση σε όλο τον κόσμο, επιτέλους βρήκε στέγη και δεν θα είναι αναγκασμένος να περπατάει καθημερινά τεσσεράμισι χιλιόμετρα για να πάει στο σχολείο του.

Η φωτογραφία που είχε ανεβάσει ο δάσκαλος του Ουάνγκ στο internet στις 8 Ιανουαρίου, τον έδειχνε με πρησμένα κόκκινα μάγουλα και κομμάτια πάγου στα μαλλιά του, ντυμένος μόνο με ένα λεπτό σακάκι και με τους συμμαθητές του να τον δείχνουν κοροϊδευτικά.

Σύμφωνα με εφημερίδες της Κίνας, την ημέρα που λήφθηκε η φωτογραφία, η θερμοκρασία στην περιοχή του, ήταν -9C, αλλά ο μικρός Ουάνγκ έπρεπε να πάει στο σχολείο του να γράψει διαγώνισμα. Ο διευθυντής του σχολείου που έδειξε τα γραπτά του, επισήμανε ότι είναι από τους μαθητές που είχε κάνει τα λιγότερα λάθη στο διαγώνισμα.

Τώρα, ο Ουάνγκ Φουμάν θα διαμένει σε έναν ανακαινισμένο κοιτώνα του σχολείου του και δεν θα είναι υποχρεωμένος να διασχίζει τα τεσσεράμισι χιλιόμετρα καθημερινά, αλλά θα έχει και τον χρόνο να αφοσιωθεί στο σχολείο του και στο διάβασμα, γιατί όπως έχει δηλώσει θέλει να γίνει δεκτός και να σπουδάσει στο πανεπιστήμιο στο Πεκίνο.

Σχετικά Άρθρα: